Ram Çokmu Az , Flash Disk'in Varsa Gel İçeri..!

LENO7
16-02-2012, 22:09   |  #1  
LENO7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

Bilgisayarınızın belleği size yetersiz gelmeye başladıysa onu yenilemeden geliştirmenize eBoostr yardımcı olabilir. Programla harici bellekleri RAM'e dönüştürerek bilgisayarınızın performansını artırabilirsiniz. Sanal olarak bellek oluşturmanıza yardımcı olmak için flash disklerinizi kullanan programla RAM miktarınızı anında artırmış olacaksınız.

Flash bellekler sabit disklerden daha hızlı çalıştığı için sizde bilgisayarınızdaki programları daha hızlı çalıştırmaya başlayacaksınız. eBoostr sayesinde Windows işletim sisteminizin yüklenme hızında farkedilir bir değişiklik olacak. Bu değişiklik için ihtiyacınıza göre bir ya da birden fazla flash bellek kullanabilirsiniz. RAM olarak kullanılmaya başlayan flash diskler sayesinde aynı işlemler için daha az performans harcayan diz üstü bilgisayarların batarya kullanım süreleri de uzayabiliyor. eBooster ile NTFS dosya sistemlerinde 4 GB'den fazla önbellek oluşturulamıyor.

• Konfigürasyon sihirbazıyla bilgisayarı otomatik tarar ve kullanılabilecek cihazları test eder. Analiz sonucu yakalanabilecek en yüksek performans için önerilerde bulunur.
  • Kullanılmayan hafıza için önbellek yaratabilme özelliği (Normalde 32-bit Windows işletim sistemlerinde bulunmuyor.)
  • Geliştirilmiş Windows 7 desteği
  • USB bellek gibi taşınabilir cihazlarda veri hırsızlığına karşı önbelleği şifreleme

Bilgisayarımda 8GB ram olduğu için Henüz denemedim...

Umarım Bu program sayesinde bütün şikayetlerinizi unutursunuz..:))

.............( EBOOSTR )...............

Son Düzenleme: LENO7 ~ 18 Şubat 2012 11:47
Flapjack
16-02-2012, 23:10   |  #2  
Flapjack avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
860 mesaj

bunun flash belleğe zararı olurmu hep merak etttim
yani ömrünü azaltırmı

Kapalı Hesap (230936)
16-02-2012, 23:15   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 12
771 mesaj

Bende bir ara laptopta denerdim bunu ama eboostr programıyla değil.. Bilgisayara flash diski takınca ekrana otomatik kullan penceresi gelirdi.. O pencerenin en altında şöyle yazardı: "Ready boost ile kullan" diye bir seçenek vardı.. O seçeneği seçerdim bende. Flash diskim 2 GB tı. Ben de "Flash diski sistem hafızasına ada" diye bir seçenek vardı onu işaretlerdim. Flash diskin hepsi dolu görünürdü.. Bilgisayarda da fazla olmasada biraz hızlanırdı. Ama flash disk ateş gibi olurdu.. Bence zarar veriyordur flaşa..

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (230144) ~ 16 Şubat 2012 23:24
Flapjack
16-02-2012, 23:24   |  #4  
Flapjack avatarı
Yıllanmış Üye
860 mesaj

windows taki sanal belleği istediğin diske koyabilion 
sanal bellek dosyasını flash bellek olarak seçion oluyor

LENO7
17-02-2012, 02:37   |  #5  
LENO7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,019 mesaj

'Ready Boost ile Kullan' seçeneği Vista'da vardır....

Birde eğer Flash Bellek kaliteliyse tabiki ömrü azalmaz...ısınma falan olur ama bunlara dayanıklı bir flash Bellek olmalıdır...

fbli
17-02-2012, 18:20   |  #6  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,158 mesaj

Flash Bellekler Sabit Disklerden daha hızlı değildir. Günümüzde her HDD nin okuma hızı en az 20 MB/s. Flash Bellekler ise bunun ancak çeyreği kadar. Çok eski bilgisayarlarda iyi bir çözüm olabilir. Ama güncel bilgisayarlarda pek faydası olmaz.

Kapalı Hesap (200174)
18-02-2012, 20:54   |  #7  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

Vista kullanıyorsanız birde flash belleğiniz Ready Boost destekliyorsa hiç durmayın bence normal ram'den hızlı oluyor yapabilirseniz (vista kullanırken ram yetersiz kalınca hemen destek verirdim oyunlarda) şuan win 7 kullanıyorum 6 gb'ram'le ihtiyaç duymadım ama deneyeceğim 7 üzerinde Gülüş
Konu güzel olmuşş

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (230144) ~ 18 Şubat 2012 20:55
Erdem_Aydın
18-02-2012, 22:29   |  #8  
Erdem_Aydın avatarı
Yıllanmış Üye
1,628 mesaj

Flash la ram birbiriyle yarışamaz ki... Flash bu yüzden çok iyi bi çözüm olamaz. Ha adamın 256 ramı vardır. O zaman ayrı tabi..

censez41
18-02-2012, 22:45   |  #9  
censez41 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,705 mesaj

usb 3 anakartın ve buna uygun flash diskin varsa performans artar bazı  yeni usb3 flash bellekler hdd kadar hızlı çalışıyo ama tabiki flash belleğin ömrü azalır aynı durum ssd ler içinde geçerli bellek hücrelerine yazıp sildikçe bu gücreler zamanla yıpranıyor ama ssd ler deki işlemci bütün hücrelerin eşit kullanılmasını sağlıyarak ömrünü uzatıyor bu özellik flash bellekte yok

Qromodynmc
18-02-2012, 22:57   |  #10  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

Usb 2.0 flashlar malesef Sabit diskler kadar hızlı çalışamıyor :) ama Usb 3.0 ile durum değişebilir,Yinede Usb 3.0 destekli chipsete 1-2 gb ram takanda olmaz heralde..

Kapalı Hesap (200174)
18-02-2012, 23:45   |  #11  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj
Alıntı: erdem552  
Flash la ram birbiriyle yarışamaz ki... Flash bu yüzden çok iyi bi çözüm olamaz. Ha adamın 256 ramı vardır. O zaman ayrı tabi..
Galiba kullanmadın böyle bir şey yada hiç bilgin yok
Ben vista kullanıyorken (64 bit) 4 gb ram kullanıyordum 2+2
ram'lerden biri yüksek voltajdan bozuldu idi  bizde ha deyince gidip ram alacak güçte değiliz maaşı almamız gerek önce 3 gb'lık kingston flash'ı pc ye taktım gerekli ayarları yaptım 9 gün boyunca hiç çıkartmadım kasadan flash'ı yüklü bellek 5 gb gösteriyordu yanısıra arızalanan ram'i aratmıyordu.....

Sistem 3 gb ram kullanıyorken flash belleği sistemden ayırdığımda mavi ekrana düşüyordu sen yeterki herşeyi doğru yap...

LENO7
19-02-2012, 16:45   |  #12  
LENO7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,019 mesaj

Verdiğim program Acayip Gerçekten...
Az önce bir arkadaşımın arkadaşının evine gittim sisteminde 256MB ramı vardı...Kasanın çıkardığı sesi bir  duysaydınız....abartıcam ama araba kadar sesi çıkıyordu...sanki çalışan bir arabanın içindeydim kasanın sesi gerçekten yüksekti...neyse arkadaşa dedim sana bir yardım edicem şu ramını artırıcam falan...sonra programı bilgisayarına aktardım....1GB hafıza kartını taktım sonra programdan yeni önbellek cihazı ekledim oda ne...kasanın içinden çıkan ses bir anda kesiliverdi yani kasadan ses çıkmıyordu artık...program hala çalışıyordu önbellek falan oluşturuyordu...sonra bitti arkadaşa dedim 'şimdi bak nasıl'..arkadaş baktı 'yok arkadaş bu benim bilgisayarım değil' deyip inanmıyordu olanlara..kasanın sahibi arkadaş ne diyeceğini şaşırdı gerçekten bende şaşırdım 'bu bilgisayarı nasıl uçurdum' diye..:)
Yani gerçekten şuan acayip şaşkınım...Flash Disk değil Hafıza Karıtndan bile Ram olabiliyor...Denemeden olmaz tabiki indiriceksiniz takıcaksınız Kartı göreceksiniz performansı sonra gelip şaşkınlığınızı paylaşır ve bizede bir teşekkür edersiniz.....

Son Düzenleme: LENO7 ~ 27 Şubat 2012 11:42
Kapalı Hesap (230936)
19-02-2012, 17:15   |  #13  
Kapalı Hesap
771 mesaj

Kardeş aklıma takılan bir soru var.. RAM ile kasadan gelen ses arasında nasıl bir bağlantı var? Yani kasadan gelen ses neyin sesi de RAM'i yükseltince ses kesiliyor? Hard disk sesi mi? Benim emektar bilgisayarda 512 MB RAM var öyle bir ses yok..

LENO7
19-02-2012, 17:23   |  #14  
LENO7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,019 mesaj

valla bende anlamadım...Program Hafıza kartını yüklerken kasanın içindeki ses bir anda kesildi ne olduğunu anlamadım baktım sistem uçuyor resmen....Sanırım Harddiskin sesi olabilir...Ama tam olarak bilmiyorum...Hala şaşkınlık içindeyim....

Kapalı Hesap (230936)
19-02-2012, 17:30   |  #15  
Kapalı Hesap
771 mesaj

:D Bence sesin kesilmesinin RAM ile alakası yok.. Dediğin gibi yüklediğin program RAM hafızasını arttırmıştır, bilgisayarı hızlandırmıştır ama sesin kesilmesi büyük bir tesadüf olmuştur bence. :D

LENO7
22-02-2012, 21:14   |  #16  
LENO7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,019 mesaj
Alıntı: Cpt. MacMillan  
:D Bence sesin kesilmesinin RAM ile alakası yok.. Dediğin gibi yüklediğin program RAM hafızasını arttırmıştır, bilgisayarı hızlandırmıştır ama sesin kesilmesi büyük bir tesadüf olmuştur bence. :
:))