arkadaşlar 3 gb ramim var ama 2046 mb gösteriyor format attım düzelmedi sorun nerede teknik servisimi çağrımalıyım yardım edin lütfen
Ram'e Ne oldu :(
vista win7 kurdum olmadı xp kurdum gene olmadı :S
şuanda vista var
Bu sorun ne zamandan beri var.Yani 3 GB RAM kullandığından beri hep bu hata varmı?Ona göre yargıya varacaz.
ram yuvalarını kontrol et cıkar tak belki iyicene oturmamıştır. İşletim sistemiyle alakalı olduğunu sanmam
bios'u sıfırla ve güncelle derim.
hayır kobra daha yeni oldu :
bios nasıl sıfırlanır
Eğer ilk baştan var deseydin RAM uyuşmazlığı diyecektim.Ama bilemiyorum :(
saolun düşünmeniz yeterli işlerimi yoluna koyup pcnin içini açıcam
iki gb Ram inin gösteriyor muhtemelen diğer 1 gb lik Ram slottan çıkmıştır cpu-z programını kur... Eğer 3 slottan birisini boş gösteriyorsa Ram i yerine tekrar takman gerekli... Ancak üç slot dolu görünüyorsa sorun arkadaşların dediği gibi olabilir ya da Ram de bir problem vardır...
şöyle bir baktımda arkadaşlar hepiniz yanlış bilgiler wermışsınız kardes ramının 2046 gostermesının sebebi donanımla tamamen alakasız işletim sistemınle alakalı işletim sıstemın 32 BIT oldugundan dolayı ramın 3 gb gozukmez kullandıgın işletim sistemi neyse onun 64 bıt surumunu alıp yuklersen sorun ortadan kalkacaktır teşekkurler...
şöyle bir baktımda arkadaşlar hepiniz yanlış bilgiler wermışsınız kardes ramının 2046 gostermesının sebebi donanımla tamamen alakasız işletim sistemınle alakalı işletim sıstemın 32 BIT oldugundan dolayı ramın 3 gb gozukmez kullandıgın işletim sistemi neyse onun 64 bıt surumunu alıp yuklersen sorun ortadan kalkacaktır teşekkurler...Ne alakasi var bende 3 gb ram var 2+1 gb ram vars pc götürüyor
Sen şöyle demek istedin herhalde 4 gb 64 bitte çalışır 32 bit te bu 3,25 olarak görür yani 3 gb 32 bittede sorunsuz olarak çalışır
tamamen yanlış bilgi vermişsiniz diyene bak pühegagahga :))))) hocam sen zaten çok biliyorum diye cevap verenlere inanma diger arkilerin dedigi gibi slotlara bak düzgün taktıysan ya ramde sorun vardır yada uyumsuzlardır
Ne alakasi var bende 3 gb ram var 2+1 gb ram vars pc götürüyorBu her ram için gecerlı deıldır fsb ye gore deısır aklnda blunsn bnde 2 gb samsung667 + 1 gb 800 sogutmalı hı-level war 32 bıtte 2 ksur gorurken 64 bıtte tam 3gb goruyor fakat 2 + 1 667 esıt takınca 32 bıttede 3 gb goruyor ;)
Sen şöyle demek istedin herhalde 4 gb 64 bitte çalışır 32 bit te bu 3,25 olarak görür yani 3 gb 32 bittede sorunsuz olarak çalışı
tamamen yanlış bilgi vermişsiniz diyene bak pühegagahga :))))) hocam sen zaten çok biliyorum diye cevap verenlere inanma diger arkilerin dedigi gibi slotlara bak düzgün taktıysan ya ramde sorun vardır yada uyumsuzlardı(slotlara bak duzgın taktıysan) sence ram ı slota baska turlu nasıl takablır ? yada tam oturmadıysada o ram yanar .) ram arızalı olsa anakart hıc acmaz.) ayrıca ramlar ddr 2 ise her turlu uyar mhz ları uymasada uyar mhz ı yuksek olanı ilk slota takacak saygılar...