arkadaşlar sistemime ram yükseltmesi yapmak istiyorum.fakat maximum ne kadar değerlerde olacağini bilemiyorum.bu konuda eşten dosttan da sorular geliyor.anakartın modelini versem şıp diye söylüyeceksiniz biliyorum ama bende bunun neye göre hesaplandığını öğrenmek istiyorum
ram hakkında
anakartının kendi sitesinde yada google'dan yazanakartının modelini çıkar zaten orada görürsün özelliklerini kaç mhz yada kaç gb ram takabileceğini.
history83arkadaşlar sistemime ram yükseltmesi yapmak istiyorum.fakat maximum ne kadar değerlerde olacağini bilemiyorum.bu konuda eşten dosttan da sorular geliyor.anakartın modelini versem şıp diye söylüyeceksiniz biliyorum ama bende bunun neye göre hesaplandığını öğrenmekbu tamamen anakartına kalmış.ramin çalışma frekansı va olabilecek en büyük boyut anakartının desteklediği kadardır.tabi işletim sisteminin 32 yada 64 bit olmasıda bunu belirler ama bu daha farklı bir durum.
anakarımda 2 adet ram slotu var ve 2side dolu 1gb ve512mb.512 yi çıkarıp toplamda 1+1=2gb ram yükseltebileceğim anlaşılan.takılı olanlar 533mhz.
burada yapabiceğim ya 512yi çıkarıp 1 gb ile değiştirmek,yada hepsini çıkarıp 1+1=2gb 667 mhz ramlar almak.(bu daha performanslı gibi)
sizce 512 yi çıkarıp 1 gb takmak ne kadar fayda sağlar?değer mi?
şu anda takılı olan 1 gb ramin aynısından ( marka-gecikme süresi-mhz ) olmalı.yoksa randıman alamazsın..1 gb daha eklersen gözle görülür rahatlama olacaktır pc'de
bu sistemde son nokta olarak iki seçeneğim var
1)533mhz olan ramlarımdan 512yi çıkartıp yerine 1 gb(25 lira) takmak ucuz.çıkanı da 5-10liraya satsam çok daha ucuza mevcut sistemim ve ramlarla ulaşabileciğim max. seviyeyi yakalamış olacağim.
2)yada 667 mhz den mevcut sistemim ve ramlarla ulaşabileciğim max. seviyeyi yakalamak için elimdekileri söküp 1+1 veya direkt 2gb olarak 667 mhz ram alacağim (53 lira).tabi sistemden çıkan elimdekileri satarsam (25 civarı)
yani sonuçta iki seçenek te elimdekileri beklenen fiyata satarsam aynı ücrete gelecek.
benim aklıma 2nci seçenek yattı.sizin görüşünüz nedir bu konuda?
bende aynı görüşteyim..2 gb ram kullanmayı düşünüyorsan 1+1 şeklinde almalısın.dual channel olayı için en iyi performansı yakalamak için.zaten 2 gb'lık kit almadan önce yeni başlık açarsan sisteminize uygun en iyi ram'i tavsiye ederiz
iyi akşamlar