benim laptopun 2 tane ram takma yeri var.bitanesinde 512 mb-533Mhz ram var.diğeri boş.laptopun maksimum ram tutarı 4 gb.şimdi ben yeni ram alacağım.sorum şu yuvalardan her birine 4'er gb ram takabilir miyim yoksa 2'şer 2'şer mi takabilirim?birde alacağım ramin frekansı yüksek olursa ne olur.mesala 667 olursa.
ram ile ilgili bir sorum olacak
ramlar aynı olmalı ama işletim sistemin 32 bit ise 3gb yi geçme ram 4 gb gozukur ama 3gb sini kullanır ama 64 bit ise 24 gb ye kadar bile destekler
tabi laptop oldugu için 2 slotu var senin 12 gb lik tek slot ram yok suanlık
32 bit.benim merak ettiğim bu max ram tutarı 4gb tek bir slot için mi,yoksa her ikisinin toplamımı 4gb olacak.
max ram miktarını biliyorsan laptopun ramlarinin hangi frekansta çalışabildiğini aynı yerden öğrenebilirsin alacağın ramlerin birbirinin aynısı olmasına dikkat et bilgisayarın dual channel desteği varsa çok daha verimli kullanabilirsin ayrıca 667 mhz lik ramlar tabiki de 533 ten daha kısa erişim süresini sahiptir yani daha hızlıdır
667i destekliyormuş.birbirinin aynısı olması derken hem frekansının hemde kapasitesininde aynı olmasını demek istedin.512 mb lığın yanına 2 gb alsam olmaz mı.birde daha demin de sordum bu maksimum ram tutarı tek bir slot için midir yoksa her ikisinin toplamımı.dual channel nedir o özelliğinin olup olmadığına nerden bakarım veya nasıl anlayabilirim
dell inspiron 6400.benim bilgisayar acayip yavaşladıda.bilgisayardan anlayan birisi rami yükselt farekeder dedi.ram fiyatları okadar yüksek mi ya.netten baktım coğu 100 tl nin altında ama.yanlışmı baktım yoksa.ben bilgisyarın kullanım kılavuzunda yazanı aktarayım en iisi.ama ingilizce.
memory module connector:two sodimm connectors
memory module capacities:256 mb,512mb,1 gb and 2 gb
memory type:1.8-V sodimm ddr-2
maximum memory:2 gb
(maxımum memory burda 2 gb yazıyo fakat everest ultimate edition programında maximum memory amount:4gb yazıyor)
yorum size kalmış benim kafam karıştı baya.
bilgilendirdiğin için çok saol.
667i destekliyormuş.birbirinin aynısı olması derken hem frekansının hemde kapasitesininde aynı olmasını demek istedin.512 mb lığın yanına 2 gb alsam olmaz mı.birde daha demin de sordum bu maksimum ram tutarı tek bir slot için midir yoksa her ikisinin toplamımı.dual channel nedir o özelliğinin olup olmadığına nerden bakarım veya nasılaynı olmasından kastım hem marka hem model yani aynı ramden 2 tane al demek istiyorum 512 nin yanına 2 gblık alsan bazı donanımsal çakışmalar olabilir dual channelı tabiki derinlemesine bilmiyorum ama sanırım iki ramin de frekansını kullanarak (667x2) daha yüksek frekans sağlayan bi özellikti onu bigisayar firmasının sitesinden öğrenebilirsin max ram miktarı bilgisayarın toplam kapasitesidir 4 gb yazıyorsa o bilgisayara tek slot çift slot fark etmez en fazla 4gb lık ram takabilirsin
arkadaşlar verdiğiniz cvplar için tesekkür ederim ama hala kafama takılan nokta aydınlanmadı.tbcmagic arkadaş 2 gb dedi maximum olarak road runner arkadaş 4gb dedi.
memory module capacities:256 mb,512mb,1 gb and 2 gb
demek hafıza modülü kapasitesi 256 512 1 2 gb olan ramleri destekler demektir ayrıca capasities diyo yani kapasiteleri yani biden çok şey yani 2 tane 2 gb kullanabilirsin bu arada üstte verdiğim bilginin yanlış olduğunu gördüm bu sistemde bir ram slotuna 4 gb lik bir tane ram takamazssın maalesef