Selam arkadaşlar vista işletim sistem bilgisayarıma ram almak istiyorum. Bilgisayarımın içinde 1 gb markasını bilmediğim bir ram var. 1 gb da ekstradan attıracam. Yani bilgisayarcı samsung markasını söyledi. Yani benim ramin markası ile uyuşmak zorunluluğu var mıdır. Bir sorun çıkarmı. Yani her ikiside aynı marka olduğu zaman daha mı hızlı çalışır bilgisayar.
Ram ile ilgili sorum.
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj
Bir sorun çıkacağını zannetmiyorum
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
yok.marka ile uyuşmak zorunda değildir.ama frekansları uyuşursa çok iyi olur.yani ikisinide sen en az 800 mhz lık olanlardan seçersen yararına olur.ama anakartın desteklediği sınırların üstüne çıkamazsın..
Yıllanmış Üye
370 mesaj
ram olarak kington uyumluluk hiçbir şekilkde sorun olmazz rahat çalışır pc hızınıda aşırı etkileyeceğini sanmıyorum
Yıllanmış Üye
537 mesaj
CPU-Z programıyla RAM'inin marka, model ve frekans bilgilerine rahatlıkla ulaşabilirsin. Alacağın RAM ile sendekinin aynı frekansta olmasına dikkat et.
Yıllanmış Üye
875 mesaj
Anakartın desteklediği ölçüde ram alabilirsin bide elindeki ramı kontrol edip ona uygun frekansta ram alırsan çok daha iyi olur CPU-Z programıyla elindeki ramın hızına bakıp ona uygun ram almanı tavsiye ederim.