Merhaba arkadaşlar hepsiburada.com dan 2 gb kingston 800 mhz ram aldım.öncedende 2 takılıydı ama daha önce yine chip forumda bir arkadaşın dediği slota taktım.Böyle olunca dual oluyormuş.Hatta normalde bilgisayarımı sağ tıklayınca özelliklerde 1,75 gb ram diyordu şimdi 3,25 gb ram diyor ve minik bir program var anlık ram kullanımını söylüyordu.Şimdi o prg ram kullanımı sıfır diyor.Sanırım ikinci rame bakıyor e oda normal kullanımda 2 gb yi aşmadığım için boş görünüyor.Zaten slotlarda hangisi birinci hangisi üç hangisi dört onu bilmiyorum.Benim var olan işaretli sarıya takılıydı geleni işaretli maviye taktım.Birde eski ram yeni gelenden biraz yüksek (fiziksel ebat olarak).Yeni olanın yüksekliği minnacık.Buda beni işkillendirdi :( Slotlar doğrumu arkadaşlar yoksa ram kullanım programı bir sorunun habercisi mi? Şimdiden teşekkürler. (os: XP SP2)
Ram Kullanım Durumu ?
Bak ne güzel renklere ayırmışlar. Aynı renge tak ramlerini diye.
aynı rente olana takman gerek birde ikisininde aynı olması çok iyi olur dual çalışır biri başka biri başka tam stabil ve performanslı olmaz.
Aynı renge tak da önemli değil, ancak ram lerin farklı olması biraz kötü olmuş.
İşlemciye çok yanaşmasın diye yeşili tercih edebilirsin.
benim bildiğim işlemciye yakın olana takılır öncelikle.
evt ahmet arkadaşında dediği gibi işlemciye yakın sokete takarsan az biraz daha iyi olur.ram soket numarasına gelince işlemciden itibaren 1-2-3-4 olarak gelir.yani sarılar 1-2 kırmızılar 3-4 olur yada a-b-c-d her neyse işte..aldığın ramlerin mhz-gecikme süresi-markası aynı olursa performansı maximum alırsın.bu kurala uymazsan tam randıman alamazsın
megalomanevt ahmet arkadaşında dediği gibi işlemciye yakın sokete takarsan az biraz daha iyi olur.ram soket numarasına gelince işlemciden itibaren 1-2-3-4 olarak gelir.yani sarılar 1-2 kırmızılar 3-4 olur yada a-b-c-d her neyse işte..aldığın ramlerin mhz-gecikme süresi-markası aynı olursa performansı maximum alırsın.bu kurala uymazsan tam randıman alamazsımarka aynı: kingston
boyut aynı: 2 gb
Hız aynı : 800 mhzama yanyana durunca yeni gelenin ebat olarak yüksekliği eskiden daha kısa.Zamanlamalar nedir bilmiyorum.Bu iş başımı çok ağrıttı...
aynı rami aldım diosun ama boyutları farklı.aynı olduğuna eminmisin.zamanlamaları gecikme süreleridir.gecikme süreleri değişse bile ramlerin fiziksel boyutları ayrı olabilir.yani aynı rami almamışsın gibime geldi
peki gecikme süreleri aynı mı?
arkadaşlar gerekenleri yazmışlar zaten ancak elinde ramlerin kullanım miktarları gösteren programdan bahsetmişsin;
şayet çift kanal çalışıyorsa her iki ram modülünde eşit değerde veri görülmeli.
işin espirisi bu zaten...
megalomanaynı rami aldım diosun ama boyutları farklı.aynı olduğuna eminmisin.zamanlamaları gecikme süreleridir.gecikme süreleri değişse bile ramlerin fiziksel boyutları ayrı olabilir.yani aynı rami almamışsın gibimepeki bunların zamanlamalarını nasıl öğreniriz?
hamann7725peki bunların zamanlamalarını nasıl öğreniriz?bu linkten http://download.chip.eu/tr/CPU-Z-1.48_103141.html
cpu-z programını indir. program çok basit bir kullanıma sahiptir. arşiv dosyası şeklinde indiyse masa üstünde arşivden çıkar ve çift tıkla çalıştır. kurulum gerektirmez. sana gerekli tüm bilgileri verir
megalomanaynı rami aldım diosun ama boyutları farklı.aynı olduğuna eminmisin.zamanlamaları gecikme süreleridir.gecikme süreleri değişse bile ramlerin fiziksel boyutları ayrı olabilir.yani aynı rami almamışsın gibimepeki bu her ikisininde zamanlaması aynı ise iki ramda aynı fakat fiziksel görünüşleri mi farklı demektir? bu arada zamanlamaları nasıl öğrenebilirim?
http://www.inndir.com/program.php?id=24352
everest ile öğrenebilirsin.
hamann7725peki bu her ikisininde zamanlaması aynı ise iki ramda aynı fakat fiziksel görünüşleri mi farklı demektir? bu arada zamanlamaları nasıl öğrenebilirim?bi zahmet bi üstteki bana ait mesaja bakıp ordaki programı indirip çalıştırsan ve şu şekildeki yerden baksan bu kadar uzatmadan sonuca ulaşabileceksin ama.
[/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img132/cpuzkt7.jpg/1/]Son Düzenleme: icemanphoenix ~ 15 Şubat 2009 00:46
yada ahmet arkadaşımızın dediği everest programından
[/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img23/everestsc9.jpg/1/]
Arkadaşlar bu gecikme süreleri falan, hiç bilgim yokta. Resim eklesem bana da yardımcı olur musunuz ?
tamam olalım ama yeni bir konu açarsan daha iyi olur, ve tam olarak öğrenmek istediğin nedir ve sistem bileşenlerini detaylı olarak yazarsan elimizden geldiğince anlatmaya çalışırız.
tamam zamanlamaları filan hepsi aynı, aynı renkte olan sarı slotlara takarsan herhangi bir sorun olmaz ve dual kit olarak çalışır.