32 bit sistem 3'ten fazla Ram'i gerektiği zaman kullanabilir mi...? kullanamaz mı...?
kullanabilir diyenler vede kullanamaz diyenler...Neden kullanamaz veya Neden Kullanabilir...?
İşin doğrusu tam olarak nedir...?
32 bit sistem 3'ten fazla Ram'i gerektiği zaman kullanabilir mi...? kullanamaz mı...?
kullanabilir diyenler vede kullanamaz diyenler...Neden kullanamaz veya Neden Kullanabilir...?
İşin doğrusu tam olarak nedir...?
3 ten fazla ram gerektiğinde kullanılabilir. Çünkü sanal bellek yani sabit disk üzerinde ram olrak ayrılan alan devreye girer.(Mesela 4 gb dahili + 4 gb sanal bellek... Yani mesela 5 gb ram gerektiren bi uygulamayı açabilirsin) Ama 32 bit sisteme 4 gb den fazla ram taksanda görmez. Senin bahsettiğin muhtemelen budur anlam kargaşası oluşmasın. Görmeme sebebi de 32 bit altyapının o boyutu desteklememesi olarak ifade edilebiliir. Özetle: Fiziksel olarak 4 gb ı geçemezsin ama sanal bellek ile uygulama açmakta sorun yaşamazsın. (Sanal bellek:sabit diski ram gibi kullanıp işlemleri disk üzerinden yürütülmesidir. Ram saniyede 10-20 gb kopyalayabilirken disk 10-20 mb kopyalayabilceğinden performans ciddi oranda düşer)
https://www.chip.com.tr/forum/win ... cozumu_t138684.html
buraya bi bak istersen ...adamlar burda 32 bit sistem 3.25 GB Ram'den fazlasını kullanamaz diyorlar...imkansız diyolar...lakin tanıdığım Pc'ciler bu bilginin yanlış olduğunu 32 bit sisteme ne kadar Ram yüklersen kullanabileceğini sadece sistemde görünemeyeciğini söylüyolar...bi anlam veremedim bu işe...bu iki görüşü destekleyen ve reddeden görüşler forum sitelerinde bolca mevcut...ama doğru olan Ney...?
Şöyleki En güzel açıklamasıyla:
Internette bircok yerde 32 Bit sistemlerin sadece 4 Gb a kadar RAM desteklerinin oldugu yaziliyor , Bu YANLIS bilgiyi Microsoftun bizzat kendisi Windows Server 2003 Datacenter Edition e 64 GB a kadar RAM destegi vererek yalanliyor Burada , Peki nedir bu 4 Gb hikayesi ? , Microsoft Windows 7 kerneline 4GB engeli koymus , ve daha fazla bir RAM erisimine izin vermiyor , Windows 7 Starter Editionda bu kisitlamayi daha da dramatik bicimde görüyoruz ve bu sürüm sadece 2 Gb a kadar RAM i destekliyor , diger Windows 7 lerde ise bu 4 GB RAM in sadece 3,25 -3,5 GB i kullanilabiliyor.
Rus Programcilardan olusan bir grup (staforce) windows 7 kernelindeki bu kisitlamayi kaldiran bir program yazdi , bu program kernel dosyasi olan ntkrnlpa.exe yi kopyalayip bu kopyadaki kisitlamayi kaldiriyor ve degistirilmis ntkrlICE.exe ile baglanti kurdurtuyor , böylece Windows 7 boot menüsünde yeni bir girdi olusuyor ve kullanici original kernel datasindan boot etme opsiyonunun yaninda düzenlenmis olan ntkrlICE.exe den boot etme imkanina sahip oluyor , sonucta 4 GB RAM in hepsi kullanilabiliyor , böylece Windows 7 nin üst RAm siniri 64 GB a kadar cikiyor (Windows Server 2003 Datacenter Edition gibi)
Yani program desteği ile bu engel aşılabiliyor. Fakat normal şartlar altında 4 gb sınırı mevcut. Ama 32 bit i editleyip 64 gb ram gördürmek modifiye şahin gibi bi şey olur sanki :D Çok kafa yorulması gereken bi şey olduğunu düşünmüyorum ama karar sizin :)
bu kopyala yapıştır yaptıklarını okumuştum zaten yinede eline sağlık:=)
şimdi işin ilginci ne biliyo musun...? adamların bana bizzat aktardığı şu ; 32 bit'in 3 GB'tan fazla olan ram'i gerektiğinde kullanıyor olması...yani harici bi yazılıma gerek duymaması...ki forumlarda da aynı duruma temas edilmiş...Ne İş:=)
Bide eğer durum dedikleri gibiyse 64 Bit'in farkındalığı nerde kalıyor..yani yüklenme amacı...elbette sadece Ram'in yüksek olması meselesi değil 64 Bit'in yüklenmesi ama en önemli nedenlerden yani temel sebeplerden...
Bahsettiğim sanal bellek olayını bilmeyen birisi görev yöneticisini açıp ramin kullanımını 3 ün üstüne görünce haa demekki taktıklarımı kullanıyormuş diye düşünmüş olabilir. Millet yazılımını geliştirip makale yazdığına göre kendiliğğinden olan bi mevzu değil :D Zaten şimdiye kadar kullandığım bütün 32 bit yazılımlarda 3.25 değerini geçemedim. Heralde kişiye göre bazısına 3.25 bazısına 5.25 olacak değildir :) Ama deneme amaçlı bi sanal pc kurup sonucu aktarcam merak ettim siz bu kadar iddialı konusunca:D
Edit: Sanal sistem üzeridneki 32 bit(7 Ultimate) 5.30 GB ram atanmış sanal diski kapatılmış pc üzerinde denendi. Ram 3.50 olarak gördü. Ve 2+2+2 GB ram kullanımlı uygulamalar ile bunun ötesine geçemedi :) Denendi.Yalanlandı :)