arkadaşlar pcdeki ramin kaç mhz olduğunu kesin olarak nasıl öğrenebilirim.Tam emin olmak istiyorum yorumlarınızı bekliyorum.
Ram mhz öğrenmek
Everest programı ile öğrenebilirsiniz,ya da kasayı açıp ramlerim üzerindeki kağıda bakabilirsiniz
Evet arkadaşlar haklı..CPU-Z en kolay ve kesin sonuc olacaktır.. :)
anladığım kadarı ile 667 mhzlik ramler,533 mhzde çalışıyor.
[CPU-Z programında 266.7 mhz olarak bi değer var bi anlam veremedim.](Alıntı)
---
he he,yarısını gösterirde onun için:X2 diyeceksin hızı bulmak için.533 mhzlik ramlerin(frequency:266.7)yani ramin 266.7x2=533.4 MHz dogrudur.
CPU-Z 1.48
"Download Latest version''yazan yer.
(diğer)
CPU-Z
PC Wizard
ClockGen
PerfMonitor
HWMonitor
HWMonitor Pro.
-----
Everest Ultimate Edition programını indir ,sol menüde Anakart ordan SPD den Bellek Hızı dan bakabilirsin.
------
viking20[CPU-Z programında 266.7 mhz olarak bi değer var bi anlam veremedim.](Alıntı)peki diğer programlar neden 667mhz olarak gösteriyo onlarınkinde de mi yanlış anladığım bi yer var.Bu tür ayrıntılardan pek fazla anlamıyorum bide programlar farklı farklı sonuçlar verince emin olamadım 533 mü 667mi
---
he he,yarısını gösterirde onun için:X2 diyeceksin hızı bulmak için.533 mhzlik ramlerin(frequency:266.7)yani ramin 266.7x2=533.4 MHz dogrudur.
CPU-Z 1.48
"Download Latest version''yazan yer.
(diğer)
CPU-Z
PC Wizard
ClockGen
PerfMonitor
HWMonitor
HWMonitor Pro.
En iyi sonucu Everest ile alabilirsiniz. Benim de şimdi bilgi edinmeye ihtiyacım oldu ve Viking20 sayesinde en doğru cevabı aldım.Teşekkürler. Ram bu bilgilere göre daha emin bir şekilde alacağım. Everest programından kendi bilgisayarımın ekran görüntüsünü sizlerle paylaştım. Daha sonra araştırma yapacak arkadaşlara faydalı olması dileğimle.
CPU-Z bu programla herşeyi öğrenebilirsin
Valla bende onla bakmaya çalışıyorumda anlayamadım gitti monsterdan 2133 mhz ramli laptop aldık 2017de 2 kere servise gönderdim ram 2400e yükselmiş kendi kendine siz düşünün haberim yok yani :D