YENİ BİR ANAKART ALDIM. ADI: BIOSTAR P4TDU. SDRAM PC133 KULLANIYOR. ANCAK BENDEKİ PC 133'Ü TAKTIĞIM HALDE PC YANIT VERMIYOR. 10 SAYFALIK ANAKART KİTAPÇIĞINA BAKTIM. SADECE 3,3 V PC 133 LERİ ÇALIŞTIRIR DİYOR.
ELİMDEKİ BAŞKA BİR 64 MB PC 133'Ü ÇALIŞTIRDIĞI HALDE 128 MB PC 133 NDEN ÇALIŞTIRMIYOR. YARDIMCI OLABİLECEK ARKADAŞLAR LÜTFEN FİKİRLERİNİ BELİTSİNLER. 64 MB RAM 8 PIN. 128 MB (ÇALIŞMAYAN) PC 133 RAM 16 PINDEN OLUŞUYOR.
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
RAM PROBLEMİ...
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.o dediğin RAM'in şu anda çalışıyor olduğundan eminmisin?
eski anakartımda çalışıyor. hiçbir sorun yok.
bilgisayar açılıyor ancak kısa bir süre sonra tekrar kapanıyor.
elimde 2x256 133mhz ram var eski p4 boardumda kullanıyordum geçen hafta değiştirdim, istersen 38 usd tanesi..
abit nf-7s,amd 2500+ iki adet pc3200 ddr400 ram var.bios u yeni günclledim.ilk açılşta ddr 400 ü gördü,ancak ondansonra tüm açılışta ddr 333 oldu.yardımlarınız için şimdiden tşklr.
Ram olayında suç genellikle anakarta ve biosa aittir.Şu da unutulmamalı ki her yeni iyi olacak diye bi şeyde yok.eğer bilgisayarınız sorun vermiyorsa bios güncellemek gereksizdir.Şimdi gelelim SDRAM olayına.SDRAM ler ilk ortaya çıkışından sonra oldukça değiştiler ki en belirgin hali yandaki belleklerin sayılması ile elde edilir.Mesala bazı SDRAM lerde tek bir tarafta ram modülleri varken( bu takdirde öbür taraf düz boşluk olacak ) bazılarında ise tek bir tarafta 9 veya 8 modül olabilir.Yani anlayacağınız örn. bir adet 256 MB raminiz varsa çıkıntı adetlerini sayın ( Dikdörtgen şeklindeki onlar Ramler dir ).Eğer iki raminizdeki adetlerde farklı ise veya raminizi daha yeni aldı iseniz anakart desteklemiye bilir.Niye diye sormayın böyle.Bu durumda maalesef bios güncellemekten başka yapacak bi şey yok onunda çare olacağı şüpheli.
İbrahim birader eğer anakartın DDR 400 desteklemiyorsa bios güncellesen bile olay nafile.Eğer destekliyor ben eminim diyorsan ya ramlerin OEM olduğu için uyumsuzluk gösteriyor ya da....