Benim 1 gb ramim vardı ve ben bunu 3 gb a çıkarmak için 2 tane ram aldım. Yani şu anda bende 3 tane ram var ve bunların hepsi de Kingston markalı 1 gb ddr2 800 mhz. Yani hepsi de aynı.
Fakat ben bu ramlerin üçünü de taktığımda PC hiç açılmıyor ve bip diye sesler geliyor. Önce ramler bozuk zannetmiştim ve ramleri ayrı ayrı taktım ve sistem açıldı. Herhangi ikisini birden taktım bu kez de açıldı. Fakat üçünü birden takınca açılmadı. Ramleri aldığım yere götürdüm. 3 rami de test ettiler ve ramler de bir sorun olmadığını söylediler. Sorun benim anakarttaymış. Sorun ise şu: Benim anakart dual channel olarak yapılandırılmış ve single channel olarak yapılandırılmamış. 3 ram takınca single channel olacağı için 3 ramin yanına 1 gb ram daha koyarsam sistem açılırmış.
Bunu söyledikten sonra ben acaba bana ram satıp daha fazla para kazanmak mı istiyor diye düşündüm. Ama adam ısrarla dediki "Önce bir arkadaşından ödünç ram al ve dene bakalım PC açılacak mı. Boşuna şimdi ram alma dedi." Yani bana fazladan ram satmaya çalışmıyor.
Çevremde hiç bir arkadaşımda 1 gb 800 mhz rami olan yok.
Ben şimdi ne yapmalıyım? Sizce böyle birşey mümkün olabilir mi?
Anakartım: ASUS P5KPL