arkadaşlar önceden derlerdi kingston en iyi ama son zamanlarda kingston ramlerde problem olmaya başlamış ve twinmos cidden harika dediler ama piyasada bulmak çok zor...sizce söylenenlerin gerçeklik payı nedir?
RAM seçimi?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Tercih sırası: Corsair - Twinmos - Kingston
Kingston,Corsair,Twinmos bende bunları tercih ederim.
ben twinmos 512 kullanıyorum.canavar gibi.tavsiye ederim.eksen bilgisayarda bulabilrsin.arkadaşım kingston kullanıyor bir şikayeti yok..ikisi de kaliteli ürünler.
KINGSTON 512 Mb 400 Mhz CL 2,5 2 TANE RAM İ DUAL ÇALIŞTIRIYORUM VE BİTMEZ TÜKENMMEZ SORUNLAR YAŞIYORUM. (SİSTEM RESETLİYORİ WİNDOWS RAMLE İLGİLİ HATA MESAJLARI VERİYOR)
KINGSTON MI? BİR DAHA DÜŞÜNÜN...
Şu an genel olarak bakarsak "normal" kullanıcılar için kingston veya twinmos pek farketmez.
Ancak şu an twinmos harika chipsetleri aldı. Bundan 6 ay önce bh5 ler kingstondaydı. Ancak şimdi iyi ramleri ( yani iyi voltajla yüksek fsb , ya da düşükl gecikme süreleri yapabilen ramler) twinmos iyi chipsetlerle üretiyor. ANcak bunlar çok küçük bir kullanıcının bilebileceği şeyler ya da almak isteyeceği şeyler.
O yüzden pek de fark olacağını zannetmiyorum.
Soeun yaşayan arkadaş eğer tam olarak sistemini yazarsan belki birşey bulabiliriz. Mesela NF4 MSİ neo ramlere aşırı gıcık bir board. Bazen olmadık marka ramlerle çalışmıyor.
Abi yeni kingstonların pek iyi olmadığını ben de duydum ama şu an dula kingston 256+256 kullanıyorum ve 2.5/3/3/3 gibi bir zamanlamada tam stabil çalışıyor.sınıfına göre çok iyi bence..
Yalnız Twinmos ramlar da gerçekten güzel.CL 2.5 olan Twinmos ramlar iyidir.Eğer ram alcaksanız Twinmos alın.
Corsair filan zaten pahalı onları ayrıca tartışmak lazım...