iyigünler arkadaslar..benim rem sorunum var;pcde 256+64 rem var.ama bilgisayarda 192 olarak görünüyor.64 ü çıkartıp 256 tek denediğimde 128 olarak göründü..bi çözüm yolu söylerseniz sevinirim..
ram sorunum var
çok garip 256 diye zannettiğin 128mblik ram olmasın.128mb olması muhtemel.çünkü +64 olunca 192mb çıkartında 128mb.
ama şöyle bişe var.bu pc donanımları hakkında bilgi veren programlardan yükledim.bilgisayardaki takılı rem 320 olarak görünüyor..:(
ekran kartinin bellegi biostan arttirilabiliyor ama rami bilmiyorum.biosu bi kurcalasan iyi olur. yani 256 mb lik ramin 128 ini kullanabiliyosun,bide anakartin destekledigi max.ram miktarini ogrenmen lazim.
ekran kartı onboard mu oysa yerr ramden
Ram in sistemde az gözükmsesinin nedeni eksik kısmın ekran kartına ayrılmış olmasıdır. Bu tüm onboard ekran kartları için geçerlidir.
Yani senin sistemin 256+64=320 MB ram var. 128MB lık bölüm grafik işlemlerini yapan anakarttaki grafik yongası için hazır durumda bekletiliyor. Bu nedenle sistem bu bölümü kullanmadığından 320-128=192MB sistemin kullanması için kalıyor.
Fakat bence, onboard kartlara ayrılan hafızanın fazla olması bir performans kazandırmaz, aksine sistemin kullanacağı hafıza miktarının azalmasına neden olduğu için performansı düşürdüğü kanısındayım.
Sana tavsiyem BIOS tan ekran kartı için ayrılmış olan belleği minimuma indir. O da büyük bir ihtimalle 32MB tır.
Bu durumda oyun oynarken 32MB lık bellek dolduğunda sisteme ayrılmış ram kullanılmaya devam edecektir. Oyun oynamazken ramin büyük bir kısmı sana kalacaktır.Oyun performasnı açısından fakeden bişey yok. Tek farkeden sistem daha fazla ram ile işlem yapabiliyor olması.