Arkadaslar bilgisayarımda 2 gb ddr2 667 mhz ram var fakat elımde bosta 512 mb dd2 533 mhz ram bunuda kullanmak isitiyorum eğer bunu diğer slota taktığımda 667 lği 533 e düşürmüş olucam acaba hangisinden daha iiyi perfromans alırım , 2 gb ddr2 667 denmi yoksa 2.5 ddr2 533 den mi?
Ramların Çalışması Hakkında Bir Soru
2 GB ile devam edin derim.
2 GB(667) daha 2.5 (533)den daha etklı bir performans gostercek ?
Anakartınızın bilgilerine baktım.Eğer yanlış değilse maximum 2 gb ram desteği var.Bu durumda zaten diğer rami kullanamazsınız.Yok eğer boşta bir slot daha var diyorsanız tavsiyem 1 gb 667 mhz ram takmanızdır.533 mhz lik ram tüm hızları düşürüp performans artışı sağlamıyacaktır.
Anakartınızın bilgilerine baktım.Eğer yanlış değilse maximum 2 gb ram desteği var.Bu durumda zaten diğer rami kullanamazsınız.Yok eğer boşta bir slot daha var diyorsanız tavsiyem 1 gb 667 mhz ram takmanızdır.533 mhz lik ram tüm hızları düşürüp performans artışı sağlamıyacaktır.
maximum 4 gb desteği var .Son Düzenleme: brc17 ~ 07 Eylül 2009 23:04
Hayır 2 gb ile devam edin,
ne 2.5 nede 3 gb yapmayın, dual channel'ı niye single channel'a düşürüyorsunuz ki!
ya 2x1 yada 2x2 kullanın x58 yongalı anakartlar haricinde, sadece x58 ler trible channel.
Evet ben anakart bilgilerini yanlış görmüşüm.Xp kullandığınız için 4gb yapsanız bile en fazla 3.25gb olucaktır.Bu durumda Ahmet 79 un dediği gibi dual channel olarak yani şu anki haliyle kullanmanız en mantıklı yol.