Rapidshare indirme hatsı sorunun çözümü

mustafa2116
09-11-2009, 10:11   |  #1  
mustafa2116 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008
Alıntı: baraneker  
Arkadaşlar ben son 2-3 haftadır rapid'den bir şey indiremiyorum mesela örnek olarak http://rapidshare.com/files/2961 ... ce-Yama-UtkUguR.exe Dosyasınıindirmeye çalışıyorum fakat sürekli ''error'' diyor neden acaba ?sadece bu örnek verdiğim linkten değil hiçbir link''den
Bu sorun bir karşlık cevabından kaynaklanıyor. ama öncelikle bu tür sorunlarda  nasıl inrime yapılır onu gösterelim.

1. RapidShare 15 dk de bir 150 sn yelik beklemeyle dosyayı indirir. Bu nedenle süreyi beklemek zorundayız. Modeme reset atarsak bu bekleme 1 dk ye düşer.
2. Aynı adnda dosya ikinci kez indirilemez yada farklı dosya inmez. Bu tür sorunlarda  bir site yardımıyla dns den ( kendi ftp li siteniz olmalı free siteler mevcut) yeral ağ özelliklerinden rapithareyi burdan 2 dosyayı anda indrime imkanı kazanırsınız.( sitenin dns sine reset atamadığınızzan 15 dk bu dns için mecburi beklersiniz.)
3. İnrilmiş dosya hatası. Html yad html de bir dosyadır. Biz rar paketini indirmek isteyebiliriz ancak html indirdiğimizi kabul edr ve yükleme başlamaz. İndirme yöneticileri ve mozilla gibi diğer internet gezginleri kullanırsanız bu hatada ortadan kalkar.
4. İndirilmiş dosya hatası 2.... Bu hatada .rar .zıp gibi bariz program açılım eklentileri indirmesi hatasıdır. Rapidshareden bir dosyaya tıkladığımızda adının sonu .rar yada .zip gibi  kıslatmayla bitiyorsa sistem bu dosyayı indirmişsinzi olarak kabul eder ve tekrar indirmeniz için sizi bekletir. Ancak bir sorun vardır siz sürekli linke tıklamak zorunda olduğunuzdan asla dosyayı sizi yollamaz. Böyle durumlardaki hatalarda indirme yöneticisi 1 rolü sütlenir.  .rar yada benzeri dosya kodu onun indirdiği bir dosya olduğundan süreç kısısr döngiyle karşılaşır. böyle durumlarda .rar sonuna .html eklemek yeteli oluyor
örnek 
htttp://www.rapidshare.com/bu link çalışma örneğidir.rar yerine
htttp://www.rapidshare.com/bu link çalışma örneğidir.rar.html yapamak.
5. İndirme yavaşlama hataları. İndirme esnasındaki yavaşlamalar (150 kb den ansızın 5 kb y düşüp tekrar yükselmesi gibi) genelde ıp ve port bağından kaynaklanıyor. Dns gönderileri porta adepte olamadığında görünürde gel gitli ama normalda bir gelgiti olmayan indirme bozukluklarının olmasına neden oluyor.
Bunun nedeni biostandan kaynaklanıyor olabilir. böyle durumlarda önbeleğe aktarılan veri ön bellekten tekrar siz yolanıyor buda gel gitli bir akımın oluşmasını sağlıyor olabilri.  Böyle gerçek gel-gitlerdeki hatalar iiçin yakın dns kullanamak  iyi olur. Rapidshareye yakın bir dns bulun ve  bunu indirme esnasında kullanın gelgit devam etcektir ancak hızlı bir indirme kazancaksınızdır.
6. hata ve genel hata ise bir ağda aynı anda 1 den fazla bilgisayar da indirme yapmasıdır. Rapidshare tektek bilgisayarların ıp sini esas almaz modemin dns ıpsini esas alır. Buda o medemden rapidharede o anda 1 dosyayı 15 dk+150sny bekleyerek indirmeniz demektir. çünkü arkadaşınızın indirdiği dosyayı beklemek zorundasınız. ancak  bu sorunda indirme bekleme süresi 15dk+150sny kuralına uymak zorunda değilsiniz modeme reset attığınızda otomatik olrak yeninden inrme şansı elde edersiniz.Burda önemli olan hızla indirmeyi kapabilmek ve indirme süresini beklememektir.


aklıma gelen hata ve çözümleri bukadar umarım sorunlarızınza cevap bulabilmişimdir.

Banned
09-11-2009, 11:23   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 1
323 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

rapidsharede free kullanıcılar indirmesin diye elinden gelen herşeyi yapıor ee tabi para kazancak oda ...

oguzhan432
26-11-2009, 23:23   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

rapidshare den sadece cryptloadla bi şey indirebiliyorum bi de sabah 7:00 gibi saatlerde ancaka indirebiliyor öbür türlü slot yok ve bana indirme imkanı veremiyor

prison
27-11-2009, 10:17   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
585 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

artık site sahipleri rapid değilde diğer seçeneklerede bakmaları lazım diye düşünüyorum..artk rapid iyice kıllaştı.. 

clickonline
29-11-2009, 01:57   |  #5  
clickonline avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
459 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Hotfile bu aralar popüler gibi.

mustafa2116
29-11-2009, 16:55   |  #6  
mustafa2116 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Rapitshare indirme şeklindeki değişiklik nedneniyle boyutu 2-3 g den yüksek toplu dosyalrın demo sürümlerini bizlere indirtiyor. indirme alanı indirmek istediğiniz resme tıkladığınızda ltaki siyah alandır.
 bu alanda 3 den falza seçenek olabi,lmekte bu seçeneklerden  biri sadece indirme seçeneğiyken diğerleri resim video yama yada benzeri bir eklerdir.
 siyah yerin sağinda açılan indirme alanında freedownloads yazan yer indirme paketlerinin bulunduğu alandır.