merhaba arkadaşlar bir bilgisayara format attık format bitttikten sonra D ve E sürücülerine girilmiyor raw formatına dönüşmüşler E'yi formatladık düzeldi ama D'yi formatlamak istemiyoruz önemli bilgiler var. D sürücüsündeki bilgileri nasıl kurtarabiliriz. bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyoruz..
raw nedir?
E sürücüsüne tekrar format atmıyacaksan oraya taşıtabilirsin ;)
iyi fikir ama D'ye hiç giremiyorum:(
hmmm. orasını anlamadım ben direk böle bişe söledim...
bunu çözmen mümkün sisteminde ya önceden var olan bir virüs sebep olmuş yada ntfs dosya sistemin zarar görmüş bir şekilde.chkdsk komutu ile düzeltmen mümkündür.xp düzeltebilirmi bilmem ama vistaya entegre winpe ve bartpe özellikleri sayesinde çok bu şekilde diskten veri kurtardım.winpe yazılımını ayrıca google aracılığı ile bulabilirsin.
black_food arkadasımıza katılmakla beraber baslat calıstır d:\\ denermısın yıne gıremıcekmısın bakalım
yaa bana birisi şu chdsk muhabbetini anlatabilir mi? nedir nasıl yapılıyor benim o konuda bilgim yok. birde şu winpe programını nasıl kullanacağız.
Bence raw formatsız anlamına geliyor. Yani Dosya tabloları uçmuş. Sanırım veri kurtarma yazılımlarıyla veriler kurtarılabilir fakat windowsla sadece formatlayabilirsin.
HDD'in ham haline RAW denir. Yani hicbir format görmemiş ve bir dosya sıstemıne dönüştürülmemiş halidir.