raw uzantili fotograflar

avsaroglujapan
22-02-2016, 16:00   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

Selam
elimde kardesimin dugunun fotoraflari var. ama hepsi raw uzantili acamiyorum.
photoshop CS6 olmasina ragmen acamiyorum. camera raw kismi bir turlu acilmiyor.

fotoraflar ornek olarak 52332.raw seklinde yazili ama internette genelde cr2 gibi uzantilara sahip raw dosyalari.
bu iste bir gariplik var bana bir yardimci olabilirmisiniz?

Trance
22-02-2016, 21:34   |  #2  
Trance avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,058 mesaj

RAW  Fotoğrafları, CANON da  .CR2 şeklinde Nikon  ise .NEF  uzantılı olarak  çekilirler. Bahsettiğiniz uzantı olarak  .RAW şeklinde fotoğraf uzantısı olmayabilir. çünkü RAW ile ilgili bir sürü ilişkilendirilmiş programlar var. Mesela : VitaGraph File, Nimbus 7 SAMS Data File, Sentry 2020 Encryption File, RAW RGB 24-bit Graphic, Raw Signed PCM Data, RDosPlay RAW Audio Format, RealAudio Sound,  Raw Data for CD-ROM Writing (Nero AG), Image Alchemy HSI Temporary Raw Bitmap  gibi
Ama yinede fotoğraf olduğuna eminsen Photoshop CS 5 ten itibaren son sürüme kadar tüm sürümler açabiliyor RAW fotoğrafları. Belki sendeki Photoshopta RAW açmak için plugini yüklü değildir. istersen google den ara Camera RAW diye en son sürümü yükle birde öyle dene, açılması lazım.

Son Düzenleme: Trance ~ 22 Şubat 2016 21:36
Trance bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
avsaroglujapan
23-02-2016, 12:53   |  #3  
OP Taze Üye
16 mesaj

cevabınız için teşekkürler.
Fotorağ olması lazım. Ama dediniz gibi raw uzantılı raw resim dosyası yok. Bendekiler  nedir acaba anlayamadım bir türlü. dediklerinizi deneyeceğim

HUMMER
25-02-2016, 09:19   |  #4  
HUMMER avatarı
Taze Üye
5 mesaj

Format Factory programı ile uzantısını jpeg formatına dönüştürebilirsiniz. O zaman resimlerinizi görebilirsiniz. Bir arkadaşım raw uzantılı dosya getirdi. Bende aynı metod ile yaptım.

avsaroglujapan
29-02-2016, 13:51   |  #5  
OP Taze Üye
16 mesaj

Bu işten tam anlayan biri var mı?

Fotoğrafçıyı aradım o fotoraflar özel çekim gibi bişey dedi. Bendeki resimler raw formatı desem bile 12 mb gibi küçük. Anlamadım arkadaşlar  .raw ile biten raw formatlı fotoğraf var mı?

Not: Nikon D600 ile çekilmiş resimler.