Readyboost'u Anlamadım

HPQ-User
14-05-2009, 11:15   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Ultimatom sormuş:
Selam arkadaşlar vistanın readyboost'unu kullanmak istedim. 2 Gb ram var bilgisayarda. 2 gb'de 2.0 kingtom flash disk taktığımda vista 500 mb ram tüketiyorsa 2 gb flash disk readyboost sonra 650 mb ram kullanmaya başladı. Sistem hızlanmadı. Ve readyboost sanki hiç bir işe yaramamış gibi ilk defa yapıyorum readyboost'u ama sanırsam zaten zor bir şey değil ama nedense bir yararını görmedim gibi.
Not: 8 gb flash belleğide denedim ama onda ise 8 gb olduğundan mıdır nedir bu sefer açılan müzikleri ve videoları titretmeye başladı.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
MS Windows Vista Ultimate Sp1
İntel Pentium D Inside
Nvidia GeForce 7300 GS
160 GB Hard Disk
216 MB Ekran Kartı
2 GB DDR2 Ram
Çift Çekirdek
3.00 Ghz

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US) AppleWebKit/525.19 (KHTML, like Gecko) Chrome/1.0.154.65 Safari/525.19

nonpasaran
14-05-2009, 11:41   |  #2  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj

2 gb ram ile normal yükte bir kullanımda fark görmen mümküm değil zaten yeterli ram var fakat bilgisayara yük bindiğinde az da olsa fark oluşacaktır fakat 2 gb ram eklemişsin gibi bir fark bekleme çünkü flash belleğin yazma okuma hızı ram e göre çok düşüktür ayrıca flash belleğin yazma okuma hızı da çok önemli 15-20 mb ve üzeri hıza sahip flash bellekler readyboost için tercih ederseniz daha faydalı olacaktır

Süleyman.
14-05-2009, 11:57   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Sisteminiz iyi olduğu için fark görmemeniz normal. Ayrıca fazla ram tüketiyor diye endişe etmeyin, ille de ram kullanımını azaltmaya çalışmayın. Zaten ram'iniz yeterliyse buna gerek de yok:

Mustafa@PC
14-05-2009, 12:48   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Orda readyboost ile oluşan ram tüketimi artışı aslında senin hangi programları daha çok çalıştırdığını belirleyip öncelik sıralarını oluşturan teknolojinin ramde programları biriktirmesi..Ani ve gerekli durumlarda ram bilgileri flash'a atarak daha hızlı işlem yapmanı sağlıyor,zaten düşük ramli bilgisayarlarda daha fark edilir bir performans artışı sağlıyor readboost...

erdem barış
14-05-2009, 12:54   |  #5  
erdem barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,312 mesaj

kingston flash belleklerin okuma yazma hızları düşüktür hyperx modelini kullanıyorsanız o iyidir.ama şu 15 tl ye satılan modellerde ready boost desteği yok hiçbir katkısı olmaz.readyboost 1gb ram kullanan laptoplarda düşük maliyetle performans artırmayı sağlar senin şu an readyboosta ihtiyacın yok.illa readyboost yapcam diyorsan sandisk cruzer contour ya da ocz atv modellerinin 2 gb modelleri işini görür.

man on the moon
14-05-2009, 19:26   |  #6  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

readyboostun asıl faydası açılış ve kapanış hızlarını artırmak. zaten sürekli takıllı kalmıyorsa çıkarıp çıkarıp takıyorsanız hiçbir mantığı yok. En iyi performansı almanız için usb yi hiç çıkarmamak ve adata pd7 ya da ocz ürünlerinden kullanmak gerekir.