arkadaşlar merakımdaan soruyorum 2 gb kullanmaığım flash bellek var windows 7 ultimate kullanıyorum flash belleği ram yerine kullanabiliyormuşuz bi denemek isterim ama gerçekten bilgisayarın performansını artıracakmı bilgisayarım özelliklerime girdiğim 6 gb ram diye gözükecekmi ? [4 gb ramım var] merak ettim ve pc ye bir zararı dokuncakmı eğer performansı artıacaksa arkadaşıma vermeyi düşünüyorum 1 gb ramı var ve oyunları rahat oynayamıyor sizden cevap bekliyorum
ReadyBoot
Özelliğin adı ReadyBoost. Bu özellik zaten hızlı olan 4GB ram e sahip olan pc lerde gözle görülür bir hızlandırma sağlamıyor ve 4GB, 6gb diye de gözükmüyor, çünkü ram eklemiyorsun. Sadece flashın boş alanını kullanıyorsun. Bence arkadaşına ver. 1 gb lik ramlerde, gözle görülür hızlandırma sağlıyor. Açılış hızı artıyor.
Son Düzenleme: Mert_06 ~ 13 Kasım 2010 14:10
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
175 mesaj
saol kardeş yardımcı oldun :)
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Her usb bellek ReadyBoost bellek olmuyor. Usb bellek miktarının kullnadığınız ram miktarının 2 katı olması ve hızlı olması gerekir. usb belleğin yazım ve okuma hızı hardiskinizin okuma - yazma hızından düşükse ReadyBoost bellek olarak kullanamazsınız. ya da bir şekilde kullansanız bile verimli olmaz.