arkadaşlar bu realtek high definition ses sistemi yüklemek başlı başına bir uzmanlık alanı olmuşgerek kodekleri olsun gerek asusun sitesi olsun gerek realtek olsun her nekadar program varsa hepsini yükledim 1 gün harcadım yinede banamısın demedi netekim google araştırmalarımda şu güzel bilgiye ulaştım ve sonunda diriverımı yükleyebildim.yükleyemeyen ve aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için alıntı yaparak aktarıcam ben denedim tamamen güvenilirdir.
" 1. realtek hd audio sürücü kurulumu yapılamadı
2. high definition audio
3. kb888111 kurmak gerek
4. format at
5. yan yat
6. çamura bat
7. M-O-K-O-K-O(BKZ.EKSI SOZLUK) kısacası.... =D
ARKADAŞLAR ;
CANIM AKLINIZI BÖYLE SORUNLARLAN SPEKÜLASYONLARINAN İRDELEMEYİN.
GOGIL GİBİ Bİ ARAMA MOTORUNDA NEREDEYSE TÜM TÜRKÇE SİTELERİ BU ZIKKIM PROBLEMDEN DOLAYI TOPUKLADIM.Parmaklarıma kara sular mı inmedi.Realtek in sitesine mi girmedim. ÖNÜNDEN GEÇMEDİĞİM DÜKKAN, SELAM VERMEDİĞİM ADMİN Mİ KALMADI....
AMA SONUNDA NOLDU....
TABİİKİ TÜRKÇE SİTELER İÇERİSİNDE İLK DEFA BU SORUNU ÇÖZEN BİRİ OLDU..HATTA Bİ ARA SIRF BU PROBLEM İÇİN Bİ SİTE Mİ KURSAM DİYE DÜŞÜNMEDİM DEĞİL HANİ!
NEYSE UZUN LAFIN KISASI ARKADAŞLAR BİR BİLG.PROGRAMCISI OLARAKDEEEN HULASA-YI KELAM EDELİM,VARALIM GAYEYE:
1. Güvenli Kip'te makineyi açın -Boot (makine açılırken) olurken F8 e bas-
2. Click Aygıt Yöneticisi
3. Sistem Aygıtları
4. Ahanda bu madde olayın CAN DAMARI. MicroFOST UAA Driver ı "Devre dışı bırak" ın. Çünkü kaldıramazsınız(UNINSTALL) zatee.
5. "Haaa!" dediğinizi duyar gibiyim. Şimdi tekrar makineyi Güvenli Kip'te yeniden başlatınız -reboot(gavurcada) ediniz- ki bu açılışta o driver yüklenmeyecek.
6. Neyse tekrar aygıt yoneticisinden, Sistem Aygıtlarına gelek.
7. İşte şimdi büyük bir keyifle UNINSTALL edebilirsiniiiiiizzzzz...
Bu aynı zamanda REALTEK zıkkımının driver larını da mokoko yapacak.
8. Şimdi tekrar REBOOT yapınız ki ifenim makine normal mod da açılsın.Karışmayın.
9. Veeeeeee son maddede bilgisayar bi şiler buluyo ya hani altta sağ köşede, hah işte ona dokanmayın kıııı kendi elinizle driver ı cd den filan veya indirdiğiniz dosyadan (alın size son sürümü XP için:"http://r a p id sha re.com/f i l es/97206965/WDM_R188.exe") kurun..
ARKADAŞLAR BEN MUSTAFA ÖZBAŞ, BU İSME TEŞEKKÜR ETMEYİ UNUTMAYIN LÜTFEN.VE GOOGLE DA BU PROBLEMİ FORMATSIZ HALLEDEN İLK TÜRK OLMA ÜNVANIMI ESİRGEMEYİN...
SAYGILAR VE SEVGİLERİMLE...." ben kurulumuda güvenli kipte siteden indirdiğim programla yaptım.