Selam arkadaşlar Bilgisayarımı ilk aldığımda vista işletim sistemini kullanıyordum. Bilgisayarımın yanında verilen ses driverini yüklemiyor. Resimde görülen ses programı yine bilgisayarımın içinde D sürücüsünde çıkmıştı. Sürekli onu kullanıyorum. Ama ön panelde bulunan kulaklık girişleride etkisiz halde. Xp olduğu zamanda elimdeki cd işe yarıyor. Ve ön paneldeki girişler etkin bir haldeler. Yani Vista Ultimate için son sürüm bir MSI ses driveri var mı bildiğiniz.
Realtek HD Audio
Ses kartınız realtek ve realtek'in kendi sitesinde sürücüler yayınklanmakta. Google ' e neden realtek yazıp arama yapmayı denemiyorsunuz.
İşte bana son sürümü gerek bide ön panelimdeki ses girişleride etkisiz. Bu nedenle 8 jak girişi var ama sadece ikisini çalıştırabiliyorum. Onlarda hoparlöre. en azından direk yönlendireceğiniz bir link olsa bile kafidir.
bende de aynı durum vardı bu bir sorun değil ön paneller arkadaki girişler kullanılırken çalışmıyor realtek programını aç sağ tarafta klasör simgesi var onu tıkla ön panel jak saptamasını engelleyin kutucuğunu işaretle tamamı tıkla o anda müzik dinliyorsan kullandığın programı kapatıp aç ön taraftaki giriş çalışacaktır ikisi birlikte çalışmıyor.
tamam da bunun başka bir yolunu bulabilirsen söyle biz de kullanalım sonuçta işe yarıyor sakat olan yanı ne orasını anlamadım hiç bir sorun çıkarmıyor ki zaten hep kulaklık hem de hoprlörü aynı anda kullanmanın mantığı nedir?birini kullanırken diğerini kapıyorsun olay budur...
bende de aynı durum vardı bu bir sorun değil ön paneller arkadaki girişler kullanılırken çalışmıyor realtek programını aç sağ tarafta klasör simgesi var onu tıkla ön panel jak saptamasını engelleyin kutucuğunu işaretle tamamı tıkla o anda müzik dinliyorsan kullandığın programı kapatıp aç ön taraftaki giriş çalışacaktır ikisi birlikte çalışmıyor.HAY ALLAH RAZI OLSUN ARKADAŞIM KAFAYI YİYECEKTİM 9 AYDIR OH BEA...</