Arkadaşlar Linux Mint Ubuntu veya Pardus Kurmak İstiyorum Fakat Bazı Forumlarda Okuduğuma Göre Lİnux Realtek Ses Kartlarını Tanımıyormuş.Bana Yardım Edebilirmisiniz Tanıyorsa Kuracaım Linuxcu Olmayı Planlıyorumö :D
Realtek Ses Kartı Linuxa Uyarmı
Gerçekten Hayal Kırıklığına Uğradım Bukadar Büyük Bir Forumda Sorduğum Soruya Cevap Gelmemiş
Bir kaç Realtek ses kartına sahip olan bilgisayara Pardus kurdum hiç bir sorun oluşmadı. Sizde de sorun oluşcağını sanmıyorun. Bunu öğrenmenin kesin yolu seçtiğiniz Linux dağıtımını kurmaktan geçiyor.
Realtek ses kartlarının istisnasız hepsi Linux çekirdeği içerisinde 2.6.x sürümlerinden beridir mevcuttur(yani 5 yıldır)
Hatta içerisindeki yüksek kaliteli alsa sürücüleri ile Windowstakinden daha iyi çözümlemede, hızlı, yüksek ses alırsın.
Alsa 32 Bit Float Point 192000Hz ses işleyebilme potansiyeline sahiptir, Ayrıca Linux kulaklıklar için kullandığı b2bs algoritmasıyla en gerçekçi ses deneyimine ulaşmanı sağlar.
O Zaman Bi Soru Daha Ubuntu 10.04 Mü Kurayım Mint Mi :D
ubuntu kur bence
mint'in menüsü hoşuma gitmiyor :)
kde cephesinden kurmak istersen
pardus, opensuse, mandriva, pclinuxos
gnome cephesi
ubuntu, mint, ultimate, mepis
bunlar beni kesmez diyorsan profesyoneller için
debian, arch, gentoo, slackware, lfs
eski bilgisayarlar için küçük boyutlu çok iş yapan olsun diyorsan
puppy, crunchbang
Sürücüler genelde sorun çıkarmıyor ama bazen sürücüleri kendin tanıtman gerekiyor. Onun için de yardım forumlarında adım adım yönergeler mevcut. Ubuntu kurmanı tavsiye ederim. Ubuntu desteği için forum.ubuntu-tr.net adresini kullanabilirsin.