win 7 ultimate kurdum tüm donanım kuruldu ancak winampı actığımda çalıyomus gibi gösteriyor ancak ses gelmiyor tüm bağlantılarda tamam ses kartı realtek en son driverinide sitesinden indirdim sorunu çözemedim yardımcı olursanız sevinirim
realtek ses kartı sorunu
Ses kartının mikser ayarlarına girin. Çalma kısmında windows sesleri, wave gibi seçenekleri açınız.
Ana (master) zaten açık olmalıdır. Çalma konumunda mute edilmiş bir fader varmı bakınız.
yok hocam onlarla ilgili bi problem :/ öff olmuyo valla sinir oluorum ya
Başka bir player ile denedinizmi örneğin windows media player
yani hiçbişekilde ses çıkmıyor hocam..bilende yokmu hiç,internette 1-2 acıklama var ama ondada UAAA bus driverı disable edip tekrar aktif edin diyor onuda yükleyemiyorum yükletmiyor bilgisayar...
Bu duruma göre windows açılırken de ses olmaması lazım
evet hocam bende onu diyorum anlamadın sen beni,kastettiğm bu zaten hiç ses yok 0 driver yüklü gözüküo ama ses 0
ses kartının driverini aygıt yöneticisinden kurmayı dene
driveri sil pc ye res at sonra aygıt yöneticisinden de kaldır ses kartını driver ını yeni donanım bulundu filan der direk sonra gene yükle düzelecektir bazen böyle oluyor bendede yüklüyorum ama sanki hiç yüklenmemiş gibi ses 0 bide doğru driveri yüklediğinden emin ol.
Bildirim alanındaki (saatin yanındaki) hoparlör simgesine sağ tıklayıp "Kayıttan yürütme Aygıtları"nı seçin. açılan pencerede hoparlörler (speakers) varsayılan yapın. büyük ihtimalle SPDIF varsayılan seçilmiş olduğu için çalıyor gibi görünerek ses vermiyordur.
G00GLE hocam dediklerinizi zaten 2-3 gündür deniyorum durmadan,GTX460 senindeki dediklerini yaptım hocam hevesleniyorum hatta olcak falan diye ama yine aynı sonuç,halletmek istiyorum bu sorunu artık el-birliği ile bu forumda fikirlere devam arkadaşlar..
arkadaşım ben xp pro dan win7 ye geçtim nedenini bilmiyorum fakat jakların yerlerini değiştirdim dört kabinin ikisinden ses alabildim ,daha sonra tekrar değiştirdim dört kabinden sistem sesleri geliyor fakat iki tanesinden müzik dinleyebiliyordum.inanılacak gibi değil ama jetaudio kurdum ve dört kabindende müzik dinleyebiliyorum.ama sadece jetaudio ile dinlersem;diğerlerinde yok.
iyi güzel hocamda jetaudio'yu yükledim bende taradı etti bişiler buldu bilmemne,gerisini nasıl yapıcaz?
herneyse realtek win 7 ses kartını yükleyebilmiş birileri falan yokmu yardım edebilcek?
sana bir kaç soru sorcam arza hakkında tam bilgi olması lazım.
Windows winaptamı ses çıkartırmıyor.
media playerde ses çıkartırıyormu.
Kulaklık denedinmi
vindows bileşenlerinde windows ses yönetimi nasıl düzenlimi.
sadece driversiin ahatsı olmayabilir. bu nedednle
aygıt yöneticisaindeki durumada bir bak tanımsızmı.
birde varsayılan aygıt ayarlarını deneme kendin de bişiler dene. bende bir sonuç için uğraşcam.
Aygıtın çalışam prensipleri hakkında basit bir hata testi yapcam en geç 2 gün içinde hatalar ve cevapları hakında bilgi veririm.
realtek sitesinden orijinal driveri bulup indirin. kurduktan sonra sistemi yeniden başlatın. bildirim alanına gelecek olan turuncu hoparlör simgesine tıklayıp realtek ses denetimi arayüzünü açın. ses sisteminize uygun yapılandırmayı oradan seçin (5.1; 2.1; 7.1 gibi)...
hocam orjinal driverın 1 ni yükletmiyor.2 tane var sanirsam 1ini yükledim ama diğerini yükletmiyolar lanet olası win 7..
bir de şunu deneyelim: ses simgesine sağ tıklayıp kayıttan yürütme aygıtları nı seçelim. açılan pencerede hoparlörler i seçip yapılandır diyelim (resimdeki gibi.) oradan hoparlör yapılandırmasını sisteme uygun olarak seçebilirsiniz.
abi inanki hepsini denedim bunların ses gelmiyor yani,dediklerimi okuyun driverın 1 ni yükleyemiyorum dediğim gibi win 7 engel oluo buna bi çözümü olan falandamı yok yani yükletmiyomu bu lanet 7 bize?
yükletmediği driver uygun olmayandır. zorlama ile yükleyemezsiniz. sizde resimdeki gibi bir menü açılmadı mı? ve eğer herhangi bir hoparlörden ses alabiliyorsanız ses kartınızın tanındığı anlamına gelir. geri kalanı sadece yapılandırmayla ilgilidir. benimki dizüstü bilgisayar olduğu için sadece stereo görülüyor. ama masaüstü bilgisayrda hoparlör sayısını seçebiliyorsunuz. gerektiğinde line in ve microphone girişleri de ses çıkışı için atanabilir. ama müzik çaldığınız player veya çaldığınız müzik eğer sadece iki kanal çıkışa sahipse doğru yapılandırmayı yapsanız da tüm kanallardan ses alamayabilirsiniz. veya kullandığınız player destekliyorsa tüm kanallara sesi oradan verebilirsiniz.
ı
hocam her şekilde ses veriyor gözüküyor,bi kaç playerdada denedim,zaten sistem sesleride yok 0 yani hocam 0 en basından beri söylüyorum.bende anlamıoyrum lanet olası sorun ne biçim iş bu anlamıyorum pc de yüklendi,tanındı,çalışıyor gözüken ses vermiyor nasıl lanet bi işse çözemiycez heralde
Tamamdır! Sorunu çözdüm arkadaşlar arkadan hat girişlerini değiştirdim 3.sünde ses verdi,emeği geçen herkese teşekkürler en azından bu sorunu yaşayan arkadaşlar ben gibi salaklık yapmayıp max herşeyi denesinler,gördüğünüz gibi oluyo bi şekilde.Sağolun tekrar