Merhaba öncelikle sorunu nasıl yaşadıgımı anlatayım.
W10 Pro 64 bit kullanıyordum ekran kartımın yanması durumunda bilgisayarımı onboard olarak çalıştırdım yaklaşık 2-3 hafta kadar daha sonra ekran kartım garantiden geldikten sonra çözünürlük problemi yaşadım mönitörüm 1920x1080 çözünürlükte olmasına ragmen en fazla 1024x768 çözünürlük çıkıyordu onu internetden araştırırken elektrik kesintisi yaşadım.
Elektrikler tekrar geldigi zaman bilgisayar start tuşuna basıyorum Windows penceresine kadar açılıyor fakat ondan sonra siyah ekranda kalıyor 15-20 dk beklememe ragmen gelmedigi için tekrar W10 Pro x64 bit format attım fakat format sırasında tekrar en son işlemde ekrana görüntü gelmiyordu bende ekran kartını çıkarıp küçük tüplü eski bir mönitörde formatımı attım herhangi bir sorun cıkmadı ekran kartımı takıp normal mönitörüme geçtigim zaman tekrar çözünürlük sorunu yasadım bu arada driverları yüklü.
İşte sorun burada başlıyor ses driverini yükledim ve hoparlörden cızırtı sesi gelmeye başladı sürücüyü kaldırdıgım zaman ise cızırtı sesi gidiyor sürücüyü yüklüyorum cızırtı sesi geliyor üstüne normal ses de yok. W10 karmaşası diyerek W7 Ultimate 64 bit yükledim çözünürlük problemimi Nvidia Denetim masası özel çözünürlük oluşturarak halletim fakat ses gene aynı dünden beri kurup kaldırmadıgım realtek sürücüsü kalmadı.
Kulak çınlaması olarak tabir ettigimiz ses geliyor hiç durmadan Ön ve arka jaklarda denedim ikisinde de aynı hoparlör farklı cihazda sorunsuz calışıyor. Driver Pack adlı programı da ne kadar tercih etmesem de kullanmak zorunda kaldım genellikle el ile kurulum yapıyorum fakat 3.parti programı da sorunuma çare bulamadı. Sorun nereden kaynaklı olabilir onerebileceginiz bir şey var mı?