Arkadaşlar 2 gündür durum resimdeki gibi bu rebhip zararları nelerdir nasıl kurtulabilirim biri açıklayabilirmi?
Rebhip Virusu Nedir ?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Mesela Rebhip.A virüsü koruma altına alınmamış networkların sürücülerinde ve sökülebilir USB sürücülerinde çok çabuk yayılan kendine has bir virüstür Kaynak http://www.bilisimhaber.com/prog ... leri-yok-etmek.html Bende ilk defa duydum :) (sitedeki yorumuda okmakta fayda var)
kendini exelerin altına kopyalama yetenegi olan bir virus sen sildikçe o farklı bir yere zıplar exelerin altına kendini kopyalayarak silme işlemini imkansızlaştırı
format tek çözüm... bilgisayar gitmiş..
kendini exelerin altına kopyalama yetenegi olan bir virus sen sildikçe o farklı bir yere zıplar exelerin altına kendini kopyalayarak silme işlemini imkansızlaştırıNe yani bu virus bilgisayarına bulasan herkez formatmı çekicek ? Elbet çözüm yolu olmalı.format tek çözüm... bilgisayar gitmiş..
Dostum keşke format attığın diski biçimlendirseydin windows.old klasörü boşu boşuna diskinde yer kaplayacak i belki de o virüs tekrar aktif hale gelebilir.Doğru dedinde iş işten geçti zaten c nin %44ü dolu zararı yok çok sorun yaratırsa %99boş olan 300gb lık yerel d sürücüm var. Windows.old 'da sorun yaratmaz diye biliyorum ben ama bu konu tartışılır.
@Reaksiyon
Bir zararı olmaz ama eğer Windows.old gerekmiyorsa; silebilirsiniz. Silmek için C Sürücüsü üzerinde disk temizleme çalıştırın. Eski Windows kurulumları öğesini seçin ve temizletin. Windows.old'u yine Windows kendi temizleyebiliyor.
aslında format olabilecek en son çözüm. kesin çözüm eğer exe tabanlı dosyaları kullanmanı engelliyor ise virüs panda kurtarma cd' si ve kaspersky kurtarma cd' lerinden geçmektedir. pandanın cd' sini kullanırken network boot özelliğinin aktif olmasına dikkat etmek lazım anakartınızda. çünkü bu özellik açık değil ise kendisini güncellemeyip içinde var olan dosya ile yola devam edecektir. gerçek zamanlı güncelleme ve bulut tabanlı özelliğini kullanabilmek için bu dediğim özelliğin açılması şart. kaspersky' da henüz bu denli bir özellik göremedim.
diğer alternatif ise 2. disk olarak başka sisteme taratıp kaspersky pure yada panda antivirüs yazılımları ile taratmak kesin çözümdür.
@black_flood sonuçta format son çözüm olsada en kesin ve en güvenilir çözüm bir dosyayı bilgisayardan tamamen silmek için harddisk i asitle eritmemiz lazım antiviruslere firewall lara ne kadar güvenebiliriz ?
Teknoloji çok çabuk ilerliyor hele bu devirde. Japonların 30dk'da oyun yapip türklerin 10dk'da o oyunun hilesini buldukları devirde. Bence en kesin çözüm formattır. Windows'u baştan yüklüyoruz binevi. Ama ben kaspersky veya her hangi bir programla bilgisayarımı taratsam hadi bulucak belki 1-3 virus ama sonuçta kaçırdıklarıda olabilicek.
Evet bu virüste format şart siilikçe zıplar,sildikçe zıplar yani bi bilgisayarına bulastıgında FORMAT TEK ÇOZUM.
konu biraz eski olabilir ama eski konular hala yararlı olabiliyor.nedeni arama motorlarında bu virüsün ismini yazınca ilk bu site çıkıyor
Bende bu virüsten çeşitli anti virüs yazılımlarını kullanarak sildim. Microsoft Essentials bu virüsü silememişti. bu anti virüs yazılımını kaldırarak önce esetnod32 sonrada avast ile taradım bilgisayarı ve kurtuldum bu virüsten. Microsoft Essentials 'dan tekrar taratınca bulmadı bu virüsü. Yani format atmanıza gerek yok. ayrıca anti virüs olmadan da silmek mümkün değil bu virüsü.