Lenova z580 kullanıyorum recovery yaparken hata veriyor.Hatanın sebebi ise fabrika ayarlarına dönülmesini sağlayan dosyaları D nin içine atmışlar.Bu dosyalarda zamanla silinmiş.Yardım gereken nokta ise Lenova z580 (i7 li) sahibi olan bir arkadaşımız.Bu fabrika ayarlarının olduğu klasörü zipleyip nete yükleyebilir mi ? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Bu arada lenova kendisi bu dosyaları veya kurtarma dvd si vermiyor.İlla servise gönderin biz hallederiz diyorlar ama garanti sürem bitti.
Recovery de Sıkıntı
Eğer acemiyseniz önemli dosyalarınızın yedeğini alıp atın bir şey olmaz. Tek olabilcek olan bütün dosylarınızn silinmesi olabilir :) yoksa win 8 den 7 ye veya win 7 den 8 e geçişlerde sıkıntı oluşturacak bir ayar sözkonusu değil.(sistemi yeterliliği hariç) Önemli not: Elinizdeki lisansın yedeğini alın ve orjinal yazılım kullanacaksanız bunun win 7 den 8 e veya tersi geçişte kulanılamayacagını unutmayın.Yani elinizdeki ne ise aynısını yükleyerek o lisanstan faydalanabilirisinz)
Kendimde lenova z500 var. Kendi bilgisayarımdan sistem kurtarma noktası oluşturup z580 de kullandım. Sorun kısmi olarak çözüldü en azından bilgisayar açılıyor felan ama bu seferde benim windows 8 yani z500 ün key anahtarını görüyor. 2 bilgisayarda aynı key oldu.Bunu nerden ve nasıl öğrenebilirim z580 in key anahtarını ? bu konuda bilgisi olanlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim teşekkürler.
Edit1: Bios'a gömülü ürün anahtarı olarak google da arattım işlemleri uyguladım felan ürün anahtarını buldum ama abi nerden her 2 bilgisayarda aynı key olmasına rağmen ikiside orjinal gözüküyor.Yeni keyimi nerden giricem bu konuda yardım ederseniz sevinirim =)
Lenova yetkilileri ile görüştüm. Lenova z580 fabika ayarlarına dönülebilesi için cd istedim sağolsun göndericeklerini söylediler 1 hafta içinde gelirmiş. Bir de bios açılmama sorunu genel olarak z580 seri hatasıymış bazen olabiliyormuş garantiye yollucam artık mecburen yardım eden arkadaşlarıma teşekkürler.