regedit açılmıyor

HPQ-User
04-12-2010, 19:25   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

xbu sormuş:
regedit açılmıyordu.bir kere açabildim.giriş sayfası ayarını değiştirdim.taktuk.net denen şeyi regeditde arattırıp buldum ve sildim.kapatıp açtığımda tekrar aynı sorun devam ediyordu.

şimdi regediti hiç  açamıyorum ve ie8 de giriş sayfasını ne yaptımsa değiştiremedim.gpedit.msc grup ilkesindeki ayarı 'yapılandırılmadı'yaptım,yine olmadı.esetnod32,spyware ile tarattım olmadı. taktuk.net diye bir sayfa hep giriş sayfası oluyor

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
intel pentium dual
e2200 2,20ghz
1.0 gb ram
80 gb hd

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; GTB6.6; .NET CLR 2.0.50727; OfficeLiveConnector.1.3; OfficeLivePatch.0.0; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729)

ekin111
23-03-2011, 21:05   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

arkadaşım Bu taktuk.net neyin nesi olduğu belli çnkü bu sitenin admini bir hacker !!!
 İlk önce bu virüsü temizlemen lazım Malwarebytes' Anti-Malware bu anti-virüs programını kesinlikle öneririm yüklemesi kolay googleden bul indir sonrada çft tıkla derin tarama yap.Orda %100 etkilenmiş ögeler çıkacak yaklaşık 1buçuk saatini alır o arada baska seylerle ilgilen....bittiginde etkilenmiş ögelerin hepsini sil we regedite felan girebilecen...
Neyse virüsü temizledik ama bundan sonrasıda var ben senin asıl sorununun cevabını bu yazdıgım gün buldum :) Şimdi vrüsü temizledine göre regedite gir HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Internet Explorer \ Control Panel
gir bunlara sonra sagda çıkan en aşadakine sag tıkla ve degiştir de. veri degerini 0 yap ve tamama tıkla.
 Eğer bu da olmadıysa sana bir kendi buluşumu sunacam ve dediklerimi Dikkatle dinle!

İlk önce internete gir tabi yine taktuk çıkcak :D sonra araclardan int seceneklerine tıkla ve oraya giriş sayfanın ne yazmak istiyosan örnek www.google.com.tr yaz ama uygula veya tamam deme! şmdi regedite girip aynı yeri açıp bu sefer değeri 1 yap we tamam de sonra internete dön onada uygula de. VE İŞLEM TAMAM :)))))

mamutxy
24-03-2011, 09:14   |  #3  
Taze Üye
1 mesaj

Sorun devam ediyorsa veya baska bir arkadas alternatif ihtiyacı olursa Combofix tavsiye ederim.

http://www.bleepingcomputer.com/combofix/how-to-use-combofix

Anlatımı ve download linli yukarıda yer alıyor, freeware dir.

ekin111
25-03-2011, 12:57   |  #4  
Taze Üye
2 mesaj

benim anlattıgım tamamiyle dogru arkadaş baksa yapıcak

fastboy87
29-09-2011, 01:32   |  #5  
Taze Üye
2 mesaj

valla Ekin Allah senden razı olsun. bu program müthiş bi şeymiş.virüslerden kurtuldum.sırf teşekkür edebilmek için foruma üye oldum.tekrar saol