Regedit Kısıtlama Win7

burank
02-01-2011, 14:10   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Öncelikle Hepinize Kolay Gelsi

Sorunuma gelince regedit ile ilgili yapmam gereken bir kaç işlem var fakat Başlat-Çalıştır-regedit-Tamam
komutu girdiğim zaman

''Kısıtlamalar''

''Bilgisayarınızı etkileyen kısıtlamalar nedeniyle bu işlem iptal edildi. Lütfen sistem yöneticisine başvurun''

tarzı bir uyarı alıyorum. Yardımcı olurmusunuz. Yardım eden herkeze teşekkür ediyorum

maslan_330
02-01-2011, 14:38   |  #2  
Taze Üye
10 mesaj

Kullanıcı hesabınız sınırlı kullanıcı olarak açılmış ise bu sorun olabilir.
Denetim masası > Kullanıcı Hesaplarından kontrol edin. Hesabınız Bilgisayar Yöneticisi olmalı. Eğer Hesap açılmamış ise yeni bir bilgisayar yöneticisi hesabı oluşturun.

burank
02-01-2011, 15:05   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

Bilgisayar Yöneticisi olarak kayıtlı hesabım başka neden kaynaklanıyor olabilir

maslan_330
02-01-2011, 15:16   |  #4  
Taze Üye
10 mesaj

Virüs nedenli kayıt defterine ulaşamıyabilirsin.

Görev yöneticisi açılıyormu?

Rlsr
02-01-2011, 15:18   |  #5  
Rlsr avatarı
Yıllanmış Üye
235 mesaj

xp de bununla alakalı virüs var biliyosunuz ama win7 de olabilir mi böyle komedi iş ya :D gerçi olmaz diye de bişey yok ama bunun için...

burank
02-01-2011, 15:21   |  #6  
OP Taze Üye
5 mesaj

gorev yoneticisi ile de sıkıntım vardı ama başka yerlerden buldugum kaynaklarla o sorunu hallettim ama bu sorunun açıklaması yok o yuzden sizlerden yardım istiyorm. Kısacası gorev yoneticisinde sıkıntı yok

maslan_330
02-01-2011, 15:30   |  #7  
Taze Üye
10 mesaj

Yeni bir kullanıcı hesabı açın (Bilgisayar Yöneticisi) ve deneyin.

Rlsr
02-01-2011, 15:40   |  #8  
Rlsr avatarı
Yıllanmış Üye
235 mesaj

o zaman bu da regedit kodu gibi bişeydir belki de...

bu konular aynı ama bir bak... bir de amvo virüsü olabilir belki onun için bende bi kod var     http://depo.mynet.com/dosya/33115/kill-amvo-virus-usb-en    upload bana ait değildir

Son Düzenleme: Rlsr ~ 02 Ocak 2011 15:44
keshkesh
03-01-2011, 12:06   |  #9  
keshkesh avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
910 mesaj

http://www.torchsoft.com/en/rw_information.html

bu adresten registry workshop u indir kur ve yönetici olarak çalıştır.
daha sonra ctrl F ile arama yap, disableregedit disabletaskmgr bu ikisini ayrı ayrı arattır, altta bulduklarını listeleyecek, ya 1 leri 0 yap ya da direk sil farketmez ikisi de aynı işi görür.... eğer programı açtığında hiç liste görünmezse File menusunden Load hive gibi bi alt menu olması gerekiyor ordan c:\windows\system32\config klasöründeki system ve software dosyalarını ayrı ayrı Yükleyip aramalısın.
eğer bu yöntem çalışmaz ise

bunu deneyebilirsin.

yada www.Hijackthis.de sitesinden direct download deyip hijackthis i indir. hijackthis i çalıştırınca bayagı büyük bir liste göreceksin orada biryerlerde DisableRegedit gibisinden bir kaç tane listelenebilir onları işaretleyip, Fix dersen sorunun hallolur

ahmetaynaci
24-04-2013, 11:54   |  #10  
Taze Üye
1 mesaj

Bilmeden nelerde yazıyorsunuz !!!

Yapılacaklar:

Çalıştır(Windows tuşu+R)-> gpedit.msc yazıp enter a basın.

-Çıkan sayfada Kullanıcı yapılandırması->Yönetim Şablonları->Tüm ayarlar ı seçin

-Sağ taraftakı kısımdan Kayıt Defteri düzenleme araçlarına erişimi engelle seçeneğine çift tıklayın.

-Açılan ekranda solda Devre dışı bırakıldı seçeneğini işaretleyip tamama bastığınızda regedit aktif hale gelecektir.

Win7 için geçerlidir,diğer işletim sistemleride buna yakındır

LvvNt
26-04-2013, 07:42   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 22
387 mesaj
Alıntı: burank  
Öncelikle Hepinize Kolay Gelsi

Sorunuma gelince regedit ile ilgili yapmam gereken bir kaç işlem var fakat Başlat-Çalıştır-regedit-Tamam
komutu girdiğim zaman

''Kısıtlamalar''

''Bilgisayarınızı etkileyen kısıtlamalar nedeniyle bu işlem iptal edildi. Lütfen sistem yöneticisine başvurun''

tarzı bir uyarı alıyorum. Yardımcı olurmusunuz. Yardım eden herkeze teşekkür

Bu kadar uğraşacağına bilgisayarına ASC indir. Onda "Windows Düzeltici" yi aç ve "Tanıla" de. O hatayı bulur "Düzelt" dersin olay biter.