İyi günler herkese.
Nerden bulaştığını bilmiyorum ama 1 aydır başım pop-up virüsüyle dertte.
Tüm tarayıcılarda internette gezerken sayfanın neresine tıklarsam tıklayım ayrı bir pencerede "http://adf.ly/2*u*y"(* koydum yanlışlıkla sizde de açılıp bulaşmasın) sayfası açılıyor. Sırf bunun yüzünden 5 kere hiç bir dosyanın yedeğini almadan format atmama rağmen hâlâ bu sayfa açılmakta. Nasıl çözerim bu sorunu?
Yardımlarınızı bekliyorum.
Reklam virüsü
Cevabınız için teşekkürler umarım işe yarar ve hayır toolbar yüklemedim.
sürekli girdiğiniz bir siteden bulaşmıştır muhtemelen.
banada bir kaç hafta önce bulaşmıştı face twitter vs sitelerde bile açılıp deli ediyodu beni.format atınca düzeldi :/
önerim bir antispyware ile taratın..
Bende dedim bi siteden mi bulaşıyo diye ama bugün sabah 9 da format attım saat 12 de bitti 12:30 da tekrar çıkmaya başladı çok sinirime gitti umarım ComboFix sorunu çözer.
Toolbar yüklemiyorsanız büyük ihtimal girdiğiniz bir siteden bilgisayarınıza zero day atkları yapılıyordur.
Görev Yöneticisi işlemler kısmının bir capsini buraya Birde açılan reklamın linkini ö.m olarak atar mısınız adwarenin ne yaptığını görmek istiyorum ona göre de size çözüm sunacağım (:
Format attığınızda geçmiş olması gerekirdi ama siz bir de HijackThis'i deneyin.
İndirme Linki
Resimli Anlatım
Program hakkında yazı
Format attığınız hal de tekrar çıkıyorsa. Yüklediğiniz programlardan birinden kaynaklanıyordur. Ya da siteden öyle bişey işte. Format atılıp ta çözülmeyeceğini sanmıyorum. Superantispyware kullanmalısınız bu illetten kurtulmak için :D Tabi başka tercihler de olabilir illa superantispyware engelliycek diye bişey yok :) Bu arada pop-up yerine reklam virüsü deseydiniz daha kaliteli olurdu :))
Şimdi aklıma geldi kurduğunuz sistemden kaynaklanıyor olmasın :D Eğer orjinal değil ise cd'niz, dcd'yi hazırlayan kişi ya da satan biri *oktan bir şaka yapmak içine yerleştirmiş olabilir :D
Yukarıdaki öneriler sorununuzu çözmez. ComboFix boşuna kullanmaya kalkmayın. Hele de HijackThis yazılımı ile alakası yok. Bu yazılım bir temizleme yazılımı değildir.
Sen de önerebilirsin bir şeyler, madem fikirlerimizi beğenmedin. :)
Toolbar yüklemiyorsanız büyük ihtimal girdiğiniz bir siteden bilgisayarınıza zero day atkları yapılıyordur.Yok hocam pek saldıracaklarını sanmıyorum :)Görev Yöneticisi işlemler kısmının bir capsini buraya Birde açılan reklamın linkini ö.m olarak atar mısınız adwarenin ne yaptığını görmek istiyorum ona göre de size çözüm sunacağım (:
Format attığınız hal de tekrar çıkıyorsa. Yüklediğiniz programlardan birinden kaynaklanıyordur. Ya da siteden öyle bişey işte. Format atılıp ta çözülmeyeceğini sanmıyorum. Superantispyware kullanmalısınız bu illetten kurtulmak için :D Tabi başka tercihler de olabilir illa superantispyware engelliycek diye bişey yok :) Bu arada pop-up yerine reklam virüsü deseydiniz daha kaliteli olurdu :))Format attıktan sonra hiç bi program yüklemedim. Superantispyware'de kullandım sadece 1 adet cookie buldu :) ve kullandığım DVD orjinal öyle bişey olacağını sanmıyorum :)Şimdi aklıma geldi kurduğunuz sistemden kaynaklanıyor olmasın :D Eğer orjinal değil ise cd'niz, dcd'yi hazırlayan kişi ya da satan biri *oktan bir şaka yapmak içine yerleştirmiş olabilir :
Ve sorunu nasıl çözdüm Java, Adobe Flash Player vs. sildikten sonra Kaspersky run.admost.com (admost.com olarak ) sitesini engelledi daha sonra modeme reset attım. Javayı , Flash Player 'ı tekrar yükledikten sonra sorun ortadan kalktı.Herkese tekrar tekrar yardımları için teşekkürler.
İyi günler :)Son Düzenleme: berat318 ~ 15 Ağustos 2011 10:01
Yukarıdaki öneriler sorununuzu çözmez. ComboFix boşuna kullanmaya kalkmayın. Hele de HijackThis yazılımı ile alakası yok. Bu yazılım bir temizleme yazılımı değildir.HijackThis'in ne işe yaradığı konusunda araştırma yapın lütfen. Siz öneri sunsaydınız o zaman ama arkadaş sorunu çözdü.Son Düzenleme: sosyalik ~ 15 Ağustos 2011 10:11
Mevcut önerilerin bir işe yaramayacağını gördüm ve çözüme faydası olmayacak yazılımları kullanmaması gerektiğini yazdım. Hem gereksizlik hem de önerilen yazılımın riskleri olabilyor bazen. Kısaca önerim iyi bir öneridir.
Sen de önerebilirsin bir şeyler, madem fikirlerimizi beğenmedin. :)
Konuyu iyi biliyorum. Doğru kaynaklardan bilgi edinmelisiniz.
HijackThis'in ne işe yaradığı konusunda araştırma yapın lütfen.
Mevcut önerilerin bir işe yaramayacağını gördüm ve çözüme faydası olmayacak yazılımları kullanmaması gerektiğini yazdım. Hem gereksizlik hem de önerilen yazılımın riskleri olabilyor bazen. Kısaca önerim iyi bir öneridir.Tamam "Bay Doğru Kaynak" HijackThis ne işe yararmış anlatır mısınız?Konuyu iyi biliyorum. Doğru kaynaklardan bilgi edinmelisiniz.
Konuya pop-up virüsü yerine reklam virüsü yazmanızı rica etmiştim. konu ismi değişmiş teşekkür ederim :)
Bu tür usluplar sahibine bir şey kazandırmaz. Hep kaybettirir.
Tamam "Bay Doğru Kaynak" HijackThis ne işe yararmış anlatır mısınız?
Aşağıdaki kaynakları okuyabilirsiniz.
Bu tür kaynaklardan yararlanan yerli çok az site var. .Onları reklam kabul edenler olabilir diye ne yazık ki veremiyorum. Bu güne kadar öyle oldu. Gerisi hep kopyala yapıştır işi yaparlar.
Bu tür usluplar sahibine bir şey kazandırmaz. Hep kaybettirir.HijackThis açılır reklam pencerelerini kaldırmada bir çok insanın işine yaramışken bu çabanız hala niye anlayamadım.Aşağıdaki kaynakları okuyabilirsiniz.
Bu tür kaynaklardan yararlanan yerli çok az site var. .Onları reklam kabul edenler olabilir diye ne yazık ki veremiyorum. Bu güne kadar öyle oldu. Gerisi hep kopyala yapıştır işi yaparlar.http://www.merijn.nu/programs.php
http://aumha.org/a/hjttutor.php
http://www.bleepingcomputer.com/tutorials/tutorial42.html#RDiag
http://en.wikipedia.org/wiki/Hijackthis
Reklam pencerelerini kaldırma yönünde bir örnek verebilirmisiniz ? HijackThis satırından bir iki satır mesela. O bilgileri göreyim.HijackThis açılır reklam pencerelerini kaldırmada bir çok insanın işine yaramışken bu çabanız hala niye anlayamadım.
Reklam pencerelerini kaldırma yönünde bir örnek verebilirmisiniz ? HijackThis satırından bir iki satır mesela. O bilgileri göreyim.HijackThis elbette bir açılır pencere engelleyici program değil. Kayıt defterinde kendilerine yer açan açılır pencereleri kaldırabilir. Ne derseniz deyin bu program insanların işine yarıyor. Bu konuya da başka bir şey yazmayacağım artık.
HijackThis elbette bir açılır pencere engelleyici program değil. Kayıt defterinde kendilerine yer açan açılır pencereleri kaldırabilir. Ne derseniz deyin bu program insanların işine yarıyor. Bu konuya da başka bir şey yazmayacağım artık.Zaten insanların işine yaramıyor demedim.''HijackThis'in ne işe yaradığı konusunda araştırma yapın lütfen''. yazığınız için bu noktaya geldi.
Ben cevabımı alamadım. Benim için fazla bir önemi yok. Forumda her seviyeden kullanıcı var. Bazen verilen cevapların konu ile ve yazılımla uzaktan, yakından alaksızlığını görünce düzeltme yapma ihtiyacı duydum.Ayrıca yeni kullanıcıların da sağlıklı bilgi almasını sanırım hepimiz isteriz.Yoksa kimseyi kırmak ve üzmek haddimize değildir.Sürçü lisan ettiysek affola.
Yukarıdaki mesajlarımdan bir şey anlamadıysanız bu tür konulara bu şekilde girmeyin. Burası bilginin adam gibi paylaşıldığı yer olmalıdır. Yoksa herkese hakettiği şekilde uygun cevaplar verebilecek durumdayım.
tolstoy derdin nedir ? sosyalik'in söledikleri doğru ki :)
Yanlış Yönlendirmeler :
1)M.G.G ; "Modemi ve biosu resetleyin adware büyük ihtimal pcnin romuna girmiştir.Yüklediğiniz bir toolbar vs var mı ?"
Rom: Sadece okunabilir bellektir dosya yazılamaz ve adware oraya giremez. Ve verilen çözüm önerisi tamamen yanlış.
2) ozkan1818 ; "önerim bir antispyware ile taratın.."
Format ile gitmeyen bir zararlıyı antispyware yazılımı temizleyemez.
3) berat318 ;" ComboFix sorunu çözer."
Combofix güçlü bir araçtır fakat bu tür yönlendirmeleri çözemez.
4) M.G.G. ;" Toolbar yüklemiyorsanız büyük ihtimal girdiğiniz bir siteden bilgisayarınıza zero day atkları yapılıyordur."
Zero-day Atakları öyle bir siteden bulaşacak atak değildir.
Zer0-day hakkında bir makale bilgilenmen için veriyorum.
ve devamında verilen çözümlerde yanlış. Bir zararlıyı format atarak silmek istiyorsanız harddiskinizi tamamen biçimlendirmenizi bunu yaparkende ağ bağlantınızın kapalı olması herhangi harici bir bellek veya donanım olmamasını öneririm.
Ayrıca Tolstoy'un cümlesini anlamadınız. Hijackthis ile sisteminizdeki aktif uygulamaları görürsünüz bir temizleme aracı değildir. Bulduğunu fixlersiniz yani çalışmasını engellersiniz. Bu türdeki spyware'leri Hijackthis ile görmenizin mümkünatı yoktur.
Herkes bilgisi ölçütünde yardımcı olmaya çalışmaktadır.Herkes hata yapabilir ki buna bende dahil lakin bir yanlışımızı bize gösterdiklerinde bir düşünelim acaba yanlışmı biliyoruz diye...
Kesin çözüm burada chrome'u yeniden kurmaya gerek yok ;
1-sağ en üstteki 3 çizgiye tıklıyoruz
2- oradan arka plandaki sayfaları görüntüle diyoruz
3-açılan küçük pencereden uzantı yazan şeylere teker teker tıklayıp işlemi bitir diyoruz ve kurtuluyoruz.
şurdan malwarebytes i indir ve derin tarama yap.link:http://www.gezginler.net/indir/malwarebytes-anti-malware.html
olmazsa bios pilini çıkarıp 5-10 dk sonra tekrar tak.sonra windowsu sakın başlatma.direk formata gir.pc yi komple formatla.tüm sürücüleri (c:,d:,e: ne kadar varsa) silip tekrardan bölümle.
formattan sonra kaspersky internet security 2013 ü indir.yanınada yedek olarak malwarebytes i kur ki bu olayı bir daha yaşama