iyi günler.
Chip dergisine abone değilim. Ama her ay da kaçırmamaya dikkat ediyorum. Fakat reklam sayfaları çok can sıkıyor.
reklamlar
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Bence çokluğundan yakınıyor ama çok çeşşitli istekler olduğu için dergiden ne olduğunu kestirmek zor...
her halde reklam sayfalarının fazlalığı kastediyorum.
Walla bravo selim bu açıdan daha ilginç bi yaklaşım oluyor ve ayrıca yaptırım gücü de olabilir...
etkili bir yaklaşım kesinlikle
Reklam demişken bende bir kaç şey söylemek istiyorum. chip dergisi mayıs sayısında ve yanlış hatırlamıyosam daha önceki sayılarda da advertorial formatında reklamlara yer veriliyordu. ancak mayıs sayısındaki advertoriallarda (epox anakart ve minton mp3kamera) yazının reklam amaçlı olduğu ve derginin bir parçası olmadığı belirtilmemiş. aslında "bu bir reklamdır" ibaresi epox anakartlar için sayfanın kenarında ne yazıık ki görülemeyecek bir kısımda ve hatta cilt arasında bulunuyor. minton içinse çok bakmama rağmen bulamadım. yayımlanan bir içeriğin reklam olduğunun görülebilir ve anlaşılabilir bir şekilde olması zorunluluğu kanunlarımızda var. merak eden olursa üniversitedeki çalışmamdan bi kopya gönderebilirim. neyse fazla dağıtmadan kısaca reklamın reklamın olduğunun okuyucuyu veya izleyici bir şüpheye düşürmeden anlaşılabilir olması gerekiyor. oysa bu reklamların fontlarından başka hemen herşeyi ürün incelemelerini andırıyor. Gelelim diğer konuya derginin hemen başında yer alan kısa haberler ve ürün tanıtımlarının formatı da gitgide reklama kayıyor gibi geldi bana. pazarlama da halkla ilişkiler çatısı altında yapılan bu haberlerin dergide yazıya diziliş biçimi bence rahatsız edici. yeni ürünleri ve haberleri duyurmak ve bilgi vermek tabii ki ilk amaç ancak yazıların formatında iyileştirme yapmak da bence şart.
umarım değerlendirmeye alırsınız çalışmalarınızda başarılar.
Minton reklamında da advertorial ibaresi vardı. Ancak dediğin gibi ilk bakışta ayırt edilemiyor.
chip dergisinden yukarıda yazdıklarıma bi yanıt gelmesini çok isterdim böylece bu önemli konunun atlanmadığını bilrdim ve ileride çok sevdiğim dergimin böyle bir olay yüzünden zora düşmesi de engellenmiş olurdu.[V]
chip dergisi forumlara pek ilgi gostermiyor zamanında bir cok konu actık ama bir ses seda cikmadı bazen konu bile kapatıldı.Sonucta moderator atadılar galiba bu işlerden yakayı kurtarmak için.Onlarda sagolsunlar chip dergisindekilerden daha cok ilgileniyorlar.Kısacası soyluyoruz ama hala onlardan bir cevap gelmiyor.