bugun pc ye 2gb rem taktırdım eskıden 2 gb dı sımdı 4 gb oldu. bilgisayarıma(işletim sistemi vista 32) sag tıkladıgımda orda 4gb yazıyor fakat gorev yonetıcısını actıgımda orda fiziksel bellek kısmında toplam 3326 yazıyor bu kafamı bıraz kurcaladı acaba pc remlerin 3326 sını goruyor da geri kalanı gormuyormuki?
Rem le ilgili bi soru
geri kalan kısmını vista kullanıyor endişe yok hersey yolunda
:) teşekkür ederim biraz arastırma yaptımda forumlarda bazi insanlar 32 bit vistanın 4gb remı gorse dahı 3 gb sini kullanacagını soylemısler bazılarıda sorunsuz olarak 4gb sini kullanır demiş. bu konuda kesin bi bilgi warmı acaba=? 4gb remimin tamamını kullanamıyorsam eger 64 bir vistaya geçicem mecbur.
32 bit sistem 4 gb ram kullanamaz.Adresleyemez.32 bit sistem (2^32) tane (2 üzeri 32) "hücre" adresleyebilir o da "4,294,967,296" bayt yani 4 gb da tekabül ediyor ama bu sistemin toplamıdır.Yani ekran kartı belleğinden, biosa,harddisklerin 8mb ,16 mb ne ise belleği dahil, hepsi.Onları düştüğünüzde 3.25,3.5 gibi bir rakam kalıyor fiziksel belleğe...
cok teşekkür ederim. diğer işletim sistemleri bolumune bi konu actım(xp de dx 10.1 kullanabılırmıyım) onunda cevabını boyle net alır almaz ona gore ya xp 64 bit yada vista 64 biti indirip kurcam.
az önce pc y i aldıgım yerdeki teknik servisi aradaım vista 32bit 4gb remin tamamını gorur ve kullanır diyor:(
64 bitin tek farkı 4gb ram den fazlasını kullanabilmesi değil.belleği işlemesinden,işlerken kullandığı blok boyutundan ,kullnaılan cache v.s. de daha fazladır.O yüzden daha performanslı olur.
64 bitin tek farkı 4gb ram den fazlasını kullanabilmesi değil.belleği işlemesinden,işlerken kullandığı blok boyutundan ,kullnaılan cache v.s. de daha fazladır.O yüzden daha performanslı olur.oo süpermiş ozaman dahya fazla performans veriyorsa muhteşem:) en kısa surede 64 bite geçiyorum. oyunlarda falan sorun yasamam dimi? ben tamamen oyun hastasıyım cunku?
Bencede 64 bit'te yazılım sorununuz olmıcaksa gecmenizi öneririm.Ama sırf bu yüzdense bence gerek yok 3.2 Gb bence gayet yeterli bi RAM miktarı..
Bu sorunun cevabını biyerde görmüstüm resimli anlatım adam 32 Bit'te 4 Gb çalıştırıyodu da aradım bulamadım.
Edit