merhaba arkadaşlar.ben yeni üye sayılırım.bir sorum olacak.bilgisayarım normal çalışırken birden reset atıyor.nedeni ne olabilir.lütfen yardım
reset atıyor
Nedeni sistem fazla ısındığından olabilir ilk olarak bilgisayarım simgesini sağ tıkla ve özelliklere gel bu bölümde gelişmiş tabında başlangıc ve kurtarma ayarlaına gel burda otomatik yeninden başlat seçeneğinin yanındaki işareti kaldır bu şekilde sistem yeninden başlatmadan sana bir hata raporu gösterecektir burda karşılaştığın hata kodunu alırsan hangi donanımda problem olduğunu anlayabiliriz
Merhaba
Öncelikle stern'in dediklerini dikkate almanızı öneririm.
Genelde Restart problemi şunlardan kaynaklanıyor:
-Power(Power yetmediği zaman reset atar,sistem özelliklerinizi ve Power ınızın kaç W olduğunu yazınız.)
-Ram(Ramlerde sorun olabilir,başka bir makinada deneyiniz)
-İşlemci(İşlemci aşırı ısınıyor olabilir,işlemci fan bloğunuzu temizleyiniz.)
Kasa içi OEM ürünlerinizin de bakımını yapmayı ihmal etmeyiniz.Şimdilik önerilerim bunlar.
İyi Günler..
Windows tam kurulmadığında ya da windows kapanırken(özellikle yeni alınan PC lerde) fişi çektiğinizde windows'unuz windows Xp nin mavi çizgilerinde kalıyor sonra reset atıp başa geliyor başa geliyorda geliyor
çok saolun beyler.Ama ondan sonra bir sorun daha çıktı.Görev yöneticisine işlemlere baktığımda normalde 7-8 belki daha fazla system in çalıştırdığı programlar vardı.Ama bundan sonra 2 tane kaldı,şaşıdım.Ve cpu kullanımınada %100 diyordu.Bunun sebebi ne olabilir.şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkürler.