Bilgisayar kitlenmisti resetledim. Suanda surekli kendini resetliyor. windows yazisi cikiyor yine en basa donuyor. guvenli modda acmayi denedim yine ayni seyi yapiyor. Ne yapmam gerekiyor??
Reset Reset Reset
- 1
- 2
Hicbir modda acamiyorum.Yani guvenli modda da acamiyorum. XP CD sinden boot etsem olurmu acaba?Ama nasil yapacagimi bilmiyorum
XP CD'si ile onarmayı deneyin.
doganogulturkXP CD'si ile onarmayı deneyin.biraz anlatabilirmisiniz ben buraya ulastim ama ne yapacagimi anlamadim
çökmüş çökmüş. format at sen
format atarmış gibi xp cdsini koy,seçeneklerden onar ı seç
demek istemiş
.....
1: C:\WINDOWS
Hangi Windows yuklemesinde oturum acmak istiyorsunuz
(iptal etmek icin ENTER'e basiniz)? _
diyor.burada tek karakterlik bir secim yapabiliyoruz ben de 1 yazdim ve ENTER e bastim. ve
C:\WINDOWS> yazdi. Simdi bundan sonra ne yapacagim??
Bilgisayarda onemli dokumanlar var.Bunlari kurtarmadan format atmak istemiyorum.Onarmak daha cazip geliyor suan icin
onarimda format atmiyor degilmi??
onarımda format atmıyor ama
{C:\WINDOWS> yazdi. Simdi bundan sonra ne yapacagim?} demişsin.
onarmadan önce neyi onaracağını bulmalısın yani pc neden restart atıyor hangi dosyan bozulmuş önce bunu bulmalısın. bunu öğrenmek için cdyi çıkart bilgisayarı F8'e basarak aç orada sistem hatasında yeniden başlatmayı devre dışı bırak diye bir seçenek olacak onunla bilgisayarı aç, mavi ekran hatası alacaksın bu hatayı iyi oku gerekirse resmini bizimle paylaş burada eksik yada bozuk dosyanın adı yazar(örneğin: ntfs.sys dosyası bozuk olduğundan sistem başlatılamıyor bu uyaryıyı ilk defa görüyorsanız.... gibi) ona göre sana yardımcı olalım
ben ilk gelen ekranda r ye basiyordum. onarmanin nasil yapildigina baktim. ENTER e bastiktan sonra gelen ekranda R ye basilacakmis.Bu sekilde yaptim suan dosyalari kopyaliyor.Aygitlari yukluyor suanda.Icimden bir ses ben dosyalarimi kaybettim diyor.Umarim yanlis diyordur
Şöyle yap. Normal format atıyormuş gibi devam et. Lisans sözleşmesinde F8 tuşuna bastıktan sonra gelen ekranda R tuşuna bas. Sonra C'yi seç. Onarım başlayacak ve Windows dosyaları yenilenecek. Sonunda inşallah sorun çözülmüş olur.
Onarım sırasında senden şifre isteyecek, yasak olduğu için burada veremem, özel mesaj olarak gönderiyorum.
Kolay gelsin.
Yok elimde zaten orjinal CD var.Ama kurulum sirasinda bir yerde guvenilirligi gecemedi dedi.Anlamadim ne oldugunu.2-3 kere uyari verdi tamam dedim gectim yukleme devam ediyor
Sifreyi falan yazdim.Yuklemiyi yapti.Tekrar baslatti.Hosgeldiniz diyor
eksik dosyayı dediğim yöntemle bul ben sana gerekli yardımı göstereceğim dosyanın adını ve uzantısını yazarsan., yazman gereken komutları harfiyen bildireyim sana böylece eski dosyalarına böylece kavuşmuş olursun.(Tabi onarım sırasında disk biçimlendirmediysen veya bölüm silmediysen)
Herkese cok tesekkurler.Basariyla acildi bilgisayar
Arkadaşım varsa başka bilgisayarın Diski Sök içinde önemli neyin varsa al
ve Bas Formatı.
Bariz bir şekilde Windows Servislerinden biri yada birkaçı çöküyor ve windows kendini yeniden Başlatıyor.(Virüs Trojan Adware Bu Sırada Windowsun Midesine Midesine Çalışıyor :) )
Kurtarabilirsen bile (Çok küçük bi ihtimal) o Sistemden ne köy Olur Ne Kasaba...
Kolay Gelsin Dileklerimle...
bak arkadaşım senin bilgisayarının windowsu çökmüş. sen xp cd tak ve boot ver. sonra seçenekler zaten seni yönlendirecek windos klasöründen başka senden başka bir klasör oluşturmanı isteyecek. sen kendin vereceksin dosya adını. ywni windowsunu o klasöre kuracaksın böylece belgelerinde gitmeyecek. onarmak tam bir çözüm değil. sen bu şekilde yap ve belgelerinin yedeğini al. hiç değilse onlar elinde bulunsun sonra kafana göre formatını atar ve istediğin gibi bilgisayarını kurarsın.
xp cd sinde onorma bölmünden chkdsk yap büyük ihtimal düzelir
pc n bellek ayarlarından dolayı böle yapıyo 256mb ram lık makinada formatlamıştım hdd i 1gb lık pc ye takınca wındows açılış ekranına gelip resetleniyo güvenli moddada aynısını yapıyodu yeniden 1gb lık makinede formatladım hdd i sorun düzeldi
- 1
- 2