Reset ve Mavi Ekran Sorunları

FhIsThEk
04-09-2007, 21:12   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj

BCCode : 1000007e     BCP1 : C0000005     BCP2 : EECDA7DA     BCP3 : EB8AFC00
BCP4 : EB8AF8FC     OSVer : 5_1_2600     SP : 2_0     Product : 256_1   

biilgisayar kendiliginden mavi ekrana dönüşüyor ve pcye reset atıyorum sonra pc açıldıgında sistem büyük bir hatadan kurtarıldı yazıyor.. hatayı görmek için girdim.. ve yukarıdaki hatayı verdi sonra hata gönderme dedim.ve 'http://oca.microsoft.com/resredir.aspx?sid=10&bucket=0x7E_usbVM303%2b107da&State=1&ID=1c3e2874-b068-455f-8631-e56c25e0f524&LCID=1055&OS=5.1.600.2.00010100.2.0' Windows tarafından bulunamıyor. ismi dogru yazdığınızdan emin olup yeniden deneyin. bir dosya aramak için Başlat düğmesini tıklatıp Ara'ı tıklayın. <<<<<< böyle yazıyor bu degilde o linki elimle yazdım not defterine sonra o linke girdim ve aşagıdaki yazıyı yazdı o aşagıdaki bana yardım ediyor veya sizlerede yardım ediyor bilmiyorum bana yardım edermisiniz onun sebebi ney ? nedenmiş ingiliizcem yok bunun sorununu yaşıyorum yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler...AşkÜzgünÜzgün Ağlıyor
Problem caused by Device Driver

You received this message because a device driver installed on your computer caused the Windows operating system to stop unexpectedly. This type of error is referred to as a "stop error." A stop error requires you to restart your computer.

More information

--------------------------------------------------------------------------------

Problem report summary

Problem type
Windows stop error (a message appears on a blue screen with error code information)

Solution available?
No

What does this problem mean?
Windows has encountered a problem it cannot recover from and it needs to be restarted

Cause
Unknown

Computer symptoms
A message appears on a blue screen with error code information (for example: 0x0000001E, KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED)

Additional steps for you to take
Please continue to send problem reports so analysts at Microsoft can study and try to correct the problem as quickly as possible

delirecemmmmm yaaaaaaaaaaaaaaaaaa Deli

Son Düzenleme: FhIsThEk ~ 04 Eylül 2007 22:01
bosluk
04-09-2007, 23:30   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Hatanın nereden kaynaklandığı yazılmamış bu uyarı mesajında, ancak bir donanım sürücüsünün Windows çalışmasını engellediğinden bahsedilmiş. Güvenli kipte Windows'u açıp bir deneyin, eğer herşey düzgün ise sorun hakkaten de bir donanım sürücüsünden ya da bozuk donanımın kendinden kaynaklanıyor demektir. Çözüm, sorunlu aygıtı sistemden çıkartmakta ya da sorunlu sürücüyü kaldırıp yerine uygun bir sürücü yüklemekte olabilir.

altaytuna
05-09-2007, 00:34   |  #3  
Yıllanmış Üye
250 mesaj

Mavi ekranda buna benzer bir hata kodu olması lazım...
Onu bulup nette bir arattır...

0x0000001E, KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

(İçerik farklı olacak tabii..)

stern
05-09-2007, 09:13   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

Sorun driver problemi ki muhatamelen ekran kartı driverında sorun yaşıyor olabilirsin. bunu en iyi test etmenin yolu sistem güvenli modda açıp denemek olacaktır. Güvenli modda iken ekran kartı driverları çalışmayacaktır ve ekran kartı driverlarının aktif olmadığı durmda sorun yaşamazsan ekran kartının driverını kaldırıp yeniden yüklemende fayda var

bjk_semih
05-09-2007, 11:06   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,452 mesaj

ramleri kontrol et... yakının ramlerini bi dene sistemde bakalım sorun verecek mi...

Mustafa Akın
05-09-2007, 12:19   |  #6  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

ısınmış da olabilir voltaj dalgalanması da yaşamış olabilirsin

FhIsThEk
06-09-2007, 10:46   |  #7  
OP Yeni Üye
34 mesaj

teşekkür ederim çok sagol...AlkışUtanma

FhIsThEk
06-09-2007, 10:50   |  #8  
OP Yeni Üye
34 mesaj
stern
Sorun driver problemi ki muhatamelen ekran kartı driverında sorun yaşıyor olabilirsin. bunu en iyi test etmenin yolu sistem güvenli modda açıp denemek olacaktır. Güvenli modda iken ekran kartı driverları çalışmayacaktır ve ekran kartı driverlarının aktif olmadığı durmda sorun yaşamazsan ekran kartının driverını kaldırıp yeniden yüklemende fayda var
aslında düşündümde ben kamera açınca oluyor genelde bu hata Şaşkın mesela geçen gün kuzen ile konuşuyordum... Ve benim yine aynı hatayı verdi Şaşkın kamerayı acaba silsemmii dicem ama geri yükleyemem ve eger hata o degilsede benim cd roomda yok yani pc çökerse bütün bilgilerim gider çok sayıda dosya çok sayıda belge ve çok sayıda resim var müziklerii boşver onları indiririm ama bunlar çok önemli şeyler nasıl kurtarıcam yaaaa cd room alamıom şu ara buna çare bulamıyorum offffffffffff ÜzgünŞaşkın

FhIsThEk
06-09-2007, 10:52   |  #9  
OP Yeni Üye
34 mesaj
stern
dedigim gibi kamera aÇINCA OLUO AMA ONDANMI DEGİLMİ TABİ BİİİLEMEM Şaşkın

Borga-x
06-09-2007, 11:07   |  #10  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

kamera sürücülerini güncelle...