Benim reset sorunum var, her ne kadar PSU problemi gibi görünse de anakarttan, ramden ya da ekran kartından olabilir mi diye aklımda bir sürü soru var. Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. PSUm High Power 750 watt psu, ekran kartım sapphire 512mb hd4870 toxic anakart asus p5qpro ramler 2x2 ocz1066 hd samsung 750gb sata2 32mb falan yazıyor. Lakin ne zaman oyuna girsem süre farketmeksizin aniden bilgisayar kapanıyor görüntü gidiyor. 4-5sn kapalı kapalı kalıyor sonra hiç bi şey yokmuş gibi kendiliğinden açılıyor. Ekran kartını garantiye gönderdim ancak oradaki arkadaşlar biz burda 4 saat oynadık hiç bir şekilde reset atmadı diyorlar. Daha önceden farklı ramlerle oem 1x1 gb oem ramlerle denediğimde de aynı şekilde reset atıyordu. Arkadaşımdan 512mb asus x1550 aldım denedim hiç bir sorun yok 10 saat pc başından kalkmadım reset falan atmadı. ama aklıma da takılan şu onun da power girişi yok bu kadar güç istemiyor. vallahi o kadar çaresizim ki ne yapacağımı bilemiyorum. PSUdan mı anakarttan mı bilmiyorum. Sizin de aklınıza gelen çözümler varsa ya da bana önerecekleriniz onları da deneyeyim.
resetler sadece oyunlarda şu ana kadar 1 gün pcyi açık bıraktım reset atmadı oyunoynarken problem var. Cpu-z Gpu-z Everest vs aklıma gelebilecek tüm programları denedim. Voltaj amper vs değerlerinden pek anlamam ama bir de siz bakın.
Benim farkettiğim ya da yanlış mı bakıyorum bilmiyorum ramler max bandwith 400mhz yazıyor benim cpu-zde gördüğüm 534.2mhz gibi bir rakamdı voltaja bakıyorum 1.8v yazıyor ama 533deyken 2.2v yazıyor. Bıosta da 1.8v görünüyor. Bu sorunun kaynagı mı? 2.si anakarta az mı voltaj gidiyor ya da anakarttım arızalı mı ? 3.sü psu arızalı ya da sisteme az mı geliyor ? Son olarak Gpu-zde ekran kartı 25.7A görünüyor 30A olması gerekmez mi, sorun psu ekran kartına yetmiyor mu ekran kartı için önerilen 450-550w ve 30A? 30A güç çıkışı veren bu sisteme yetecek bir güç kaynagı var mı ? (bunlar tamamen benim gözlemlediklerim bu konularda hiçbir bilgim yok)
bu linkte tüm Cpu-z Gpu-zden aldığım bilgileri ve PC probe ile baktığım voltaj ve sıcaklık değerleri var.
Yardımlarınız bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.