resetart

YIKILMAZ674
04-10-2009, 14:30   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
67 mesaj

arkadaşlar benim bilgisayar yine reset atmaya devam ediyor ve açılış ekranında şu mesaj geliyor
REBOOT AND SELECT PROPER BOT DEVİCE OR İNSERT BOD MEDİA İN SELECTED BOT DİVECE AND PRESS KEY
Bu hatayı alıyorum ve bilgisyar bidaha açılmıyo kapatıp 10 dakika bekledikten sonra nacak açılıyor ve chsk diskleri gözden geçirme ekranı geliyor daha çokta internet sayfası açtığımda reset atıyor son olarak açıklayıcı bi msj yazarsanız sevinirim ne yapmam gerekiyor

gfbemre1907
04-10-2009, 14:52   |  #2  
gfbemre1907 avatarı
Yıllanmış Üye
222 mesaj

format at..

berksus
04-10-2009, 14:53   |  #3  
Yıllanmış Üye
147 mesaj

Bende de buna benzer birşeyler oluyordu xp'de win7 yükleyince düzeldi.

OSMAN BAĞÇEVAN
04-10-2009, 15:42   |  #4  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

inceleyin :

Erhan Tiryakioğlu
04-10-2009, 15:43   |  #5  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

HDD SORUNU GİBİ GÖRÜNÜYOR HDD Yİ KONTROL EDİN ÇALIŞIYORMU BAKALIM

melen
04-10-2009, 16:13   |  #6  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj

HDD Bad Sektör yapmış olabilir !
Bir kontrol ediniz.

berksus

Bende de buna benzer birşeyler oluyordu xp'de win7 yükleyince düzeldi.

Zaten bilgisayarda Windows 7 yüklü, daldınız herhâlde.Gülümseme

ADEM-KAYA
04-10-2009, 16:25   |  #7  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

virüs taraması yapın.Anti virüs olarak KİS yda NİS olabilir..
Ayrıca PSU nedir?Ramleri kontrol edin, sıcaklıklar ne durumda.Diskleri birleştirin, parçalanmış olabilir..
Biosu default yapmayı deneyin.

ADEM-KAYA
04-10-2009, 16:30   |  #8  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
12,271 mesaj

ya aynı hatayı bende geçen gün alıyordum,  hiç sormayın soruyu kabaca okuyunca öyle yazdım  :)sorun donanımsal da olabilir, ramlerinizi test edin.
 Boot edemiyor hdd. yani hdd yi görmüyor, açılışta Biosa girin (delete tuşu ) ile.Hdd yi etkinleştirin..

birde usb felan takılımı eğre takılıysa çıkart. Ayrıca HDD kablolarını kontrol et, çıkmış olabilirler..
Benim hdd kablosu çıkmıştı hemen taktım makineyi çalıştırdım  ve düzeldi =)

Kesin Çözüm..
http://trksh.org/reboot-and-select-proper-boot-device-or-ve-cozumu.html

Son Düzenleme: ADEM-KAYA ~ 04 Ekim 2009 16:40
melen
04-10-2009, 17:29   |  #9  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
3,638 mesaj

İşlemyapmadan yazının tamamını okuyunuz!

Bugün “Reboot and Select proper Bootdevice or Insert Boot Media in selected Boot device and press any key”sorunundan, hatasından bahsetmek istiyorum.  Bilgisayar açılırken siyah birarka planda beyaz bir yazıyla bu hatayı alırsınız. Herhangi bir tuşabastığınızda yine bu hatayı verir alt alta ekran bu mesajla dolar.
Öncelikle hatanınçevirisini yapacak olursak, karşılığı: “Önyükleme yapın ve önyükleme aygıtını seçin veya seçilen önyükleme aygıtınaönyükleme medya(CD, DVD) aracı ekleyin ve bir tuşa basın. “olur.

Resmi internetten buldum.Görüldüğü gibi anykey yerine akey de yazabilir. A key demek A’ya basın demek değildir. Birtuşa basın demektir. Gelelim bu sorunu nasıl çözeceğimize. Hatadan daanlaşılacağı üzere bilgisayarınız HDD’yi göremediği için başlatılmamaktadır.
1) Öncelikle BIOS ayarlarınızabakmanız doğru olur. Bilgisayar açılırkenDEL tuşuna bastığınızda  BIOS ayarlarınayönlendirilirsiniz. AdvancedBIOS Features kısmına girin ve aşağıdaki resme yakın bir menügelecektir. Farklı olma ihtimali vardır. FirstBoot Device yani birinci önyükleme aygıtı olarak Hard Diskyaparsınız. Kaydedip çıkarsınız, bilgisayarınız yeniden başlar.
Eğer zaten HDD seçili ise2. yönteme bakınız.

2) 1. yöntemde size yararbir şey bulamadıysanız, 2. yöntem %80 probleminizi çözecektir. Bilgisayar ilkHDD’yi görmesine rağmen HDD’yi başlatamıyorsa HDD’de sorun vardır. Sorun donanımsaldır.Kasayı açmanızı veya açtırmanızı ve bağlantıları kontrol etmenizi tavsiyeederim. Temassızlık,bağlantı hataları vb.gibi problemlerden kaynaklanabilir. Öncelikle hard disk bağlantılarını kontrol edin.Kasanın içini açmışken temizlik yapmanızı da öneririm. Tozunu alın, yıkayın falandemiyorum ha! 2 kere bu sorunla karşılaştıysam ikisinde de temassızlıkvardı. Temassızlık var ise kablonuzu değiştirmelisiniz. Değiştirdiğinizde yine aynıhatayı alıyorsanız %90 HDD’niz bozuk, %10 ihtimal de HDD’nizin ana kartınızabağlı olduğu Sata/idekanalı bozuktur. Kanalı değiştirmeyi de deneyebilirsiniz.
Bu hatayı aldığınızsürece format atmanız da mümkün değildir. Çünkü bir önyükleme aracı başlatılamıyordemektir. Bu durumda Windows da başlatılmaz. Bu da büyük ölçüde son söylediğimyöntemi doğruluyor.

Kasayıdaha önce açmadıysanız, açmayı denemenizi tavsiye etmiyorum. Profesyonel birisiyanınızda olsun! Hem açmayı öğrenirsiniz…

CHIP ONLINE, EMEĞE SAYGILIDIR !
BU BİLGİ BİR ALINTIDIR !

Son Düzenleme: melen ~ 04 Ekim 2009 17:29
ADEM-KAYA
04-10-2009, 18:28   |  #10  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
12,271 mesaj

@@melen..

alıntıyı nerden yaptın ? :)

Mustafa@PC
04-10-2009, 19:49   |  #11  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Sorun BIOS'un boot edecek bir aygıt bulamaması. İlk yapmanız gereken BIOS'tan HDD'yi ilk sırya koymak.

Bu sorunu çözmez ise ya işletim sistemi boot sectörü bozulmuş yada HDD slot, kablo yada kendisinde sorun var demektir...

melen
04-10-2009, 21:03   |  #12  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
3,638 mesaj
Alıntı: ADEM-KAYA  
@@melen..

alıntıyı nerden yaptın ? :)

http://trksh.org/reboot-and-select-proper-boot-device-or-ve-cozumu.html'den hocam.Ağzı kulaklarına varıyor