resimlerime girince bilgisayar donuyo

HPQ-User
07-01-2008, 20:41   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

prenses_19 sormuş:
çok yavaşladı bilgisayarım hemde ersimlerimde donuyo açılmıyıo

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
ya bilgisayarım daha yeni neler var içinde pek bilmem ama çok yavaşladı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

Borga-x
07-01-2008, 20:52   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

bu sekılde sıze yardım edemeyız. Donaımınızın ne oldugunu ogrenmek ıcın everest programı ıle sıstemı taratın orda anakart ıslemcı ekran kartı ram gıbı bılgılerı buraya yazın

hayalett
09-01-2008, 03:38   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

bence işletim sistemini yeniden kur sorunun ortadan kalkacaktır.

Papatyasever
09-01-2008, 15:11   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
448 mesaj

Bilgisayarını ilk gün kurduğun gibi kullanıyorsan. Birçok farklı program kurmuş ve/veya kaldırmış, ve HDD'de toplamda yüksek boyutlara ulaşan dosya silme, yükleme, taşıma işlemi yaptıysan ve bütün bunlara rağmen sistemin için hiçbir bakım-onarım işlemi yapmadıysan ve iyi bir antivirüs ve antispyware yazılımı kullanmıyorsan anlattığın durum normal. Bilgisayarım daha yeni derken ne kastettiğini bilmiyorum ama kullanım özeliklerine bağlı olarak 1 aylık kullanım bile yukarıda sayılan sebeplere bağlı olarak sistemin yavaşlamasına sebep olabilir.

1. Başlat-çalıştır tıkla açılan pencereye msconfig yaz. Gelen pencerede başlangıç sekmesine tıkla ve listelenen uygulamalardan açılışta başlamasına gerek olmayanların yanındaki tick işaretini kaldır ve uygula de. Hangi uygulamaları kapatacağın konusunda kararsız kalırsan uygulama adını google'yaz ve arat. Gerekli mi gereksiz mi böylece öğrenebilirsin.

2. Kaspersky yada Nod32 ile sistemini güvenli modda tarat. Ne bulursa sil. Aynı işlemi spyware doctor(paralı) ya da Spybot Search&Destroy(ücretsiz) programlarıyla yap. Ya da her ikisiyle de yap.

3. XP CD'ni bilgisayara tak başlat çalıştır tıkla. Gelen pencereya sfc /scannow yaz. Sistemindeki eksik ya da bozuk dosyaları düzeltecektir. Bu uygulama çalışırken başka işlem yapma.

4. Registry mechanic programını kur ve çalıştır. Program penceresindeki "scan your registry" başlığına tıkla ve arama bitince alttaki "repair" seçeneğine tıklayarak kayıt defteri hatalarını düzelt.

5. C sürücüsüne sağ tıkla ve özelikler de gelen pencerede araçlar sekmesine oradan da "şimdi denetle" sekmesine tıkla. Gelen pencerede alttaki kutucuğa işaret koyarak başlat de.

6. C sürücüsüne sağ tıkla ve özelikler de gelen pencerede araçlar sekmesine oradan da "şimdi birleştir" başlığına tıkla. Gelen pencerede C sürücüsüne bir kez tıkla ve altta birleştir seçeneğine tıkla. Bu işlem uzun sürse de devam ederken başka işlem yapmamanda fayda var.

Bütün bunlara rağmen bi iyileşme olmuyorsa işte o zaman dosyalarını yedekle ve sıkı bir format at..