Restart atıyo+1 saniye mavi ekran+format atılamıyo

comandon
05-04-2010, 22:40   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
42 mesaj

Arkadaşlar acil yardımınızı bekliyorum?? Laptop u açıyorum fakat windows logosundan sonra 1 saniye yazılı mavi bir ekran çıkıyor ve hemen restart atıyor bir kaç seçenek çıkıyor, güvenli kip, windows olağan şekilde başlat vs. hangisini seçersem seçeyim aynı şey tekrarlanıyor? Başına böyle birşey gelen varmı ? Ne yapmam gerekiyor? Lütfen yazmaktan kendinizi almayın??

Mert_06
05-04-2010, 23:09   |  #2  
Mert_06 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,082 mesaj

öncelikle pc nin açma tuşuna bas ve hemen format dvd sini tak. Bilgisayarın açılırken cd veya dvd den önyükleme için bir tuşa bas yazısı görüntülenecek. Herhangi bir tuşa bas, böylece format atmak için yükleme başlayacak. Ben vista kullanıyorum. Benim de başıma gelmişti. Ama pc açıldıktan 5 dk snra kendiliğnden res atıyodu. Ben sorunumu böyle çözdüm.

clickonline
05-04-2010, 23:12   |  #3  
clickonline avatarı
Yıllanmış Üye
459 mesaj

Sistem kökden çökmüş windows'u onar.

Semih Özyurt
06-04-2010, 00:42   |  #4  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

format atılamıyor demişsiniz acaba format atmaya çalışırken ne gibi bir sorunla karşı karşıyasınız

srkndemir
06-04-2010, 01:34   |  #5  
Yeni Üye
24 mesaj

Tabiki en iyi yol formatlamaktır. Ama formatlamada gerçekten ne tür sorun olduğunu belirtmelisin. Windows çözüm önerileri bir işe yaramaz bu durumda. Mavi ekran uyarılarında HDD ye dikkat etmek gerekir. Formatlarken mutlaka normal biçimlendirmeyi tercih et. tabi XP yüklersen... bu uyarı Vista da karşına çok çıkar... Formatlarken ayrıca cd-dvd yi görmüyorsa BIOS tan kapatılmış olabilir.1. second device kısmını cd konumuna getirmelisin...

comandon
06-04-2010, 11:56   |  #6  
OP Yeni Üye
42 mesaj

Cevaplar için teşekkürler fakat; şu anki işletim sistemi xp, 3 adet xp cdsi denedim, zaten sorun cd den önyükleme için bir tuşa bas yazısı çıkmaması biostan tabiki 1. device olarak cd/dvd yaptım, format atamadığımdan kastım buydu başka ne yapabilirim?

srkndemir
08-04-2010, 15:36   |  #7  
Yeni Üye
24 mesaj

sorun cd den ise  çözümü biliyorsun.  başka cd dene. mavi ekran uyarıları ayrıca RAM hatalarıdır. Farklı bir RAM dene 2 ram kullanıyorsan  format esnasında 1 tanesini tak. o olmazsa diğerini tak.... deneme yanılma yani...