Restart , Reset e karşı!

BOOMFUNKMCS
17-05-2009, 14:09   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

!!!

yanlış bilinen terimler

Restart: Baştan başlatma .
Reset (Reset to factory settings): Fabrika ayarlarına dönüş .

Yukarıdaki iki satır doğru olanı yazmaktadır. sıklıkla karıştırdığınız aslında asla doğrusunu yazamadığınız terimlerin gerçek anlamları bunlar.

yıllardır o kadar sık yaptık ki bu yanlışı artık Restart dile gelecek .
rapidshare , megaupload , .... vs upload/download siteleri ile yaptığımız mücadeler ne yazık ki kişisel çabalar değil, kopyala/ yapıştır mantığyla doğru sandıklarımızı paylaşmamız
(ç)alıntılarımızdan ötesine gitmedi. doğru Türkçe ve doğru bilgisayar kullanmasını bilmeyen cahillerin eline düştük , onların her satırlık hatası bizlerin yıllardır yanlış birikim yapmamıza neden oldu.

bir süredir Rapidshare free kullanıcılarına download yapmakta süre sınırı koymuştur. bu süre 15 dakika yani 900 saniyedir.
bu baz alınarak geliştirilen CryptLoad her 15 dakikada bir kayıt ettiğiniz linkleri download yapar. CryptLoad download yaparken restart ve reset kullanmaz sadece 15 dakika bekler. ama her nedense CryptLoad hakkında yazılan konulara reset atmakta eklenmiş. bakınız en başnda da tanımını yaptığım gibi RESET atılan modem yeniden kurulum/tanıtım ister.bu modemi açıp kapatmaktan(restart) daha zor ve bilgi gerektiren bir işlemdir.CryptLoad ile rapidshare,megaupload ... vs upload/download sitelerinden kolay ve hızlı yoldan download yapacağınızı anlatan yazıların çoğu yanlış bilgi içermektedir.

Mustafa Akın
17-05-2009, 16:22   |  #2  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,236 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

Evet de dediğin gibi ;

"doğru Türkçe ve doğru bilgisayar kullanmasını bilmeyen cahillerin eline düştük , onların her satırlık hatası bizlerin yıllardır yanlış birikim yapmamıza neden oldu."

Böyle şeylerin kolay kolay düzeleceğini sanmam, bilgisayarı açıp kapamak için de aynı terimi kullananlar var.