yaklaşık 1 ay önce zotac 9500 gt aldım sorunsuz kullanıyordum . dün biosumu güncelleştirip format attım..formattan sonra bilgisyarı her kapatıp açışımda ekran kartı siliniyor bunun dısında hersey sorunsuz. nvidia en son cıkan sürücüleri denedim ,ekran kartının orjinal cd sini denedim bişey değişmiyor . kuruyorum yeniden baslatıyorum ekran 640x480 acılıyor aygıt yöneticisinden baktıgımdada ekran kartının üstünde ünlem gözüküyor her bilgisayarı acısımda tekrar kurmak zorunda kalıyorum ...
acaba sorun donanımsalmıdır yoksa windows ta mı bir hata vardır yardımcı olurmusunuz??
(herhangi bir virüs veya trojen bulamadım)
restartta driver silinmesi
Anakart driverini kurmamışsındır..
anakart driverlarıda full ve güncel
ayrıca bilgisayar acıldıgında directx menüsündede ekran kartını algılanmıyor.
işletim sistemi xp 32bit
işlemci 3800 x2 64
bord gigabyte ga m55s-s3
hayır o tarz bir program kurmadım
önerim makinayı güvenli kipte açıp yüklü olan sürücüyü (ekran kartı sürücüsünü) kaldırmanı ve yeniden güncel olanı ancak XP ye uygun olanı kurmanızdır. kurma işleminden sonra anakarta (chip) ait sürücüyü tekrar kurmalısınız muhtemelen sorununuz giderilecektir. Yükleme işlemini yetkili bir kullanıcı (administrator) ile yapmalısınız.
olmazsa windows onarmayı denemelisiniz. makinanızda iTunes veya CClenear tarzı bir yazılımla temizliyorsanız da değiştiriyor olabilir.
Tanımamasının nedeni; ya tanımlanan sürücü donanım uyumlu değil yada yukarıda denildiği gibi deepfreeze tarzı yazılımla kuruluşların iptal ediliyor olmasıdır.