Merhaba , yukarıda anlatılan bazı yöntemler sadece usb belleğinizi temizler sisteme sızmış olan virüsü temizleyemez.. Kısayol virüsü usb bellek içeriisndeki tüm dosyaları isimsiz (alt + 255) bir klosöre taşıyor ardından o klosörü sistem dosyasına çevirip gizliyor yani attrib kullanıyor. Usb içerisnde (ana dizinde) .lnk + .inf + .nfc +.fat32 +.ini + isimsiz klosör dosyaları bulunuyor. Bunlardan .nfc , .fat32 , .ini dosyaları aslında birer .dll dir sadece uzantıları farklı.. Kısayol ise System32\rundll32.exe sayesnde .nfc .fat32 .ini dosyalarını çalıştırıyor.. rundll32.exe bilgisayardaki .dll dosyalarını çalıştıran bir yazılımdır. Bu virüsün 25 çeşidini tespit ettim. Virüstotalde aratırsanız TrustedInstaller.exe diye tarama sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Virüsü temizlemek biraz zahmetli sistemde birçok klosöre bulaşıyor fakat genel olarak
C:\DOCUME~1\User\LOCALS~1\Temp\TrustedInstaller.exe
C:\DOCUME~1\User\LOCALS~1\Temp\_install_\msiexec.exe
C:\DOCUME~1\User\LOCALS~1\Temp\03.tmp
bu dizinlerde bulunuyor. Bunları silmek için öncelikle görev yöneticinizden wuauclt.exe , rundll32.exe varsa TrustedInstaller.exe , msiexec.exe sonlandırıp ardından belirtilen klosörlerden silebilirsiniz. usb belleğiniz için ise Klosör seçeneklerinden öncelikle Korunan İşletim Sistemi Dosyaları Gizle seçeneğindeki tiki kaldırıp , Gizli dosyaları göster tikini işaretleyiniz artık usb belleğinizdeki gizli dosyaları görebilirsiniz.. isimsiz klosör haricinde .nfc .fat32 .lnk .ini .inf dosyalarını siliniz ve isimsiz klosörün içindeki dosyları ana dizine taşıyınız ardından isimsiz klosörüde silebilirsiniz. Virüs özellikle okulların baş belası her baktığım forum , site de karşılaşıyorum bende biraz araştırma yaptım bulduklarımı sizlerle paylaşmak istedim.. Bunun la ilgili bir projem var , bu hafta içerisinde programım biter ise yayınlayacağım. İsterseniz buradan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/Turkosoft
Turkosoft Corporation