arkadaşlar çok takıntı biriyim. Bu sorunu nasıl çözerim. O kadar takıntıyım ki en ufak şeyleri bile en az 2 saat düşünüyorum.
ruhsal bir sorun....
Burcun ne bakiyim, boğa burcuysan çok normaldir :)
Fazla takma dostum sana gereken şeyleri al hayattan yaşadıklarından tecrübe al yeterli çok takma hiçbişeye faydası yok anca kendimizi yıpratırız değmez yanlız kalma arkadaşlarında dostlarınla gez toz eğlen yaşamanın keyfini çıkar
Fıght Club(döğüş kulubü) filmini 3 defa izle farklı zamanlarda ne sıkıntın kalır nede kederin.Kendini kuş gibi özgür hissedeceksin.(Dikkat bağımlılık yapabilir)
dünyayı kurtarmak ya da ideali aramak ideal olmak gibi derdin olmasın, bu da benden
Burcun ne bakiyim, boğa burcuysan çok normaldir :)Başak burcuyum :))Senin takıntıların nasıl? Sadecedüşünce boyutunda mı yoksa eylemleri de içeriyor mu? Obsesif-kompülsifbozukluk gibi. Mesela bir kere yaptığın şeyi tekrar tekrar yapma ya dakontrol etme gereği duyuyor musun?mesela sınavdan 60 alıyım deli oluyorum ama millet havalara uçuyor ve ben 2 hafta önceden çalışmaya başlıyorum. benden gizli bişey yapılsın onuda kafaya takarım. Yapamadığım şeyler çok kötü kafama takakılır o şeyi yapmak için elimden geleni yaparım.(mesela bir ara mac kurmaya kalktım yapamadım takıntı oldu 2 ay sonra başardım.) daha sonra birisi benim istemediğim bişeyi yapmaya kalksın hemen sinirleniyorum ve onuda kafama takıyorum. Ve bir kere yaptığım bir şeyi tekrar tekrar kontrol ederim hazırlandıktan sonra evden çıkmam 10 dakikamı alır.
MTV'de True Life diye bir reality şov var. Orada gerçek insan hikayelerini ele alıyorlar. Genelde çeşitli sorunları olan insanları anlatıyor. Bir bölümünde New Orleans selinde evini kaybedenler, başka bir bölümünde kekemelerin hayatta karşılaştığı zorluklar, oyun turnuvalarından yarışarak para kazananlar gibi çok çeşitli konuları oluyor.
Yine bir bölümünde obsesif-kompülsif bozukluğu olanları anlatmıştı. Orada, yani ABD'de, bundan kurtulmanın tedavisinin çok pahalı olduğunu görmüştüm. Kızın biri bu tedaviyi almıştı. Psikolojik tedavi. Tabi tedavi aşamalarını ya da nasıl olduğunu göstermiyorlar. Başka bir adam da daha ucuz bir tedaviyle tamamen kurtulmamıştı ama baya azaltmıştı. Belki bir psikoloğa başvurmalısın.
Evt oda güzel film vs ile zaman geçirmesi iyiAslında ben bunu kastetmemiştim.Önerdiğim film arkadaşın kafasındaki sorunları ve içinde bulunduğu durumu tamamiyle konu eden bir film olduğu için önermiştim.Filmi izlediği takdirde içinde bulunduğu durumun aslında ne kadar saçma olduğunu gözler önüne serecek ve psikologların bile etki edemiyeceği derin noktalara parmak basan mükemmel bir film.Sadece arkadaş için değil sizlerinde bu filmi izlemesini şiddetle tavsiye ederim ,ne demek istediğimi daha iyi anlıcaksınız.Belki ilk izlemenizde kafanızda soru işaretleri ve alakasızlık sezebilirsiniz ancak 2 defa ve daha fazla izlediğiniz zaman hayata bakış açınıza ne kadar etki ettiğine sizde şaşırabilirsiniz.Son Düzenleme: dante-1985 ~ 03 Aralık 2009 18:58
Cevabı o cümlenin içinde zaten. Arkadaş astroloji-komik bir yorum yapmış.Zaten sen hissedemezsin güzel kardeşim o cümleyi arkadaş için kullanmıştım.Malesef sen güzel film olmasıyla yetinmek durumundasın ama arkadaş içinde bulunduğu durum nedeniyle senin göremediğin birçok gerçeği görücek.Dolayısı ile onun için faydalı olucak.dante-1985, Dövüş Kulübü'nü izledim. Güzel filmdi. Yalnız kendimi kuş gibi falan hissetmedim. Film güzeldi ama.