nm' nin etkisi az bence bu işte çok etken değil nedenine gelince intelin 22nm işlemcileri bile belli bir saat hızının yukarı çıkartılıp sunulmamasının sebebi aşırı ısı ve güç tüketimi ayrıca sırf rakamsal değerlerin anlam ifade etmediğini anladıkları için artık çok uçuk saat hızı = mega performans sloganı kullanmıyor intel . teknoloji = yüksek performans , verimlilik şeklinde anlatılıyor artık. amd firmasıda fırsat buldu diye abanıyor saat hızına 7.2 ghz rekorunuda kırdı ama gerçekte bu değerin katkısı ne oldu bunun tartışılması lazım bak ben 7 ghz kullanıyorum senin cpu daha 3.8 ghz muhabbeti olmamalı. kendi elimde fx 6100 var işlemci çekirdeklerinde bozukjluk olduğu için default kullanımdan öteye gidemiyorum ama gayet iyi çalışıyor sorunsuz olan modelinde 4.6 ghz hızada ulaştım anlam ifade eden katkısı yok diyebilirim normal şartlarda.
intel cpularda aynı default hali fazlası ile yetiyor i7 cpuların yapısını oynayarak o.c etmelerindeki mantığıda anlayabilmiş değilim. ssd varken çok aşırı kompleks formül ve grafiksel tablolar ile köprülenmemiş tüm dökümanlar saniye demeden ekrana geliyor oyun desek ondada aynı grafik kartı çok güçlü olmadıkça cpu hikaye kalıyor.
bu arada bir sorum olacak bu işlemcilerdeki çekirdeklerin arızalı olduğunu nasıl belirtebiliriz garantiye yollamayı düşünüyorum.