Sabit disk devi sırtından mı vurulacak?

CHIP Online
31-12-2009, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu suçlama çok ses getirecek: Donanım devi gerçekten teknoloji mi "aşırıyor?"

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/sabi ... urulacak_17345.html

Resimlerle: Verilerinizi bozuk disklerden kurtarın

Convolve firmasının Seagate Technology'yi dava ettiği davada şok bir gelişme yaşanıyor. Eski bir Seagate çalışanı olan Paul A. Galloway Seagate'in Convolve dan teknoloji aşırdığı konusunda tanıklık etmeye hazırlanıyor.

Convolve ve Seagate arasındaki anlaşmazlık 2000lere dayanıyor. 1998-1999 yıllarında Convolve ve MIT olarak ünlenen Massachusetts Institute of Technology, sabit disklerde titreşimi ve sesi azaltacak bir teknoloji üzerinde çalıştılar ve bunun patentini aldılar. Seagate ve Compaq firmaları ise bu teknolojiyi "ses bariyeri" teknolojisi adı altında kendi sabit disklerinde kullanmaya başladı. Bundan dolayı Convolve Seagate'e 800 milyon dolarlık bir dava açmıştı.

Convolve Dell, Hitachi ve Western Digital firmalarına da aynı nedenden dolayı dava açmıştı. 10 yıldır süren Seagate davasının ise ortaya çıkan son tanıkla birlikte ne tarafa doğru yol alacağı merak konusu.


Tüm konu: Sabit disk devi sırtından mı vurulacak?

İzleyin: ThinkPad USB Portable

Resimlerle: Verilerinizi bozuk disklerden kurtarın

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu dava nasıl sonuçlanır?

Basic21
02-01-2010, 23:51   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
98 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Hakimin yerinde ben olsaydım bu teknolojiyi kullanma iznini şuankine göre çok daha cüzi bir fiyatla ve yalnızca bir defalık ödeme olmak üzere Seagate firmasına verirdim.Bütün bunlar insanlarımızın iyiliği için yapılmakta, ne kadar yüksek teknoloji kullanılırsa insanlar o kadar rahat eder.Bildiğimiz sıradan bir hırsızlık vakası değil ki diyeyim adamlar resmen hırsızlık yapmakta.Birde diğer türlü düşünelim; bu para cezası aşırı yüksek olduğu için ödenmedi diyelim.O zaman bu teknolojiyi üreten firma parasından oldu mu?Oldu.İnsanlar yeni teknolojiden mahrum kaldı mı?Kaldı.O zaman kim kazandı?Hiç kimse.İkisinin birden kazanması dururken ikisinin birden kaybetmesi daha mantıksız olur gibime geliyor.