sabit disk nedir

Banned
07-09-2007, 15:33   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
193 mesaj

Sabit Diskler, veri depolanması amacı ile kullanılan manyetik kayıt ortamlarıdır. Önceleri büyük boyutları ve yüksek fiyatları nedeni ile sadece bilgisayar merkezlerinde kullanılan sabit diskler, cep telefonları ve sayısal fotoğraf makineleri içine sığabilecek kadar küçülen boyutları ile günlük hayatımıza girmişlerdir.

Sabit disklerin en yoğun kullanım yeri bilgisayarlardır. Ses, görüntü, programlar, veri tabanları gibi büyük miktarlarda bilgi, gerektiğinde kullanılmak üzere sabit disklerde saklanır.

Günümüzde sabit diskler veri aktarımında son derece hızlanmış olsalar da elektromekanik yapıda olduklarından RAM'lara göre yavaştırlar. Bilgisayarlarda yardımcı ve kalıcı bellek olarak kullanılırlar. Bir bilgisayar programı işletilmeye başladığında, programın çalışması için gerekli olan bilgiler sabit diskten okunarak çok daha hızlı olan RAM belleğe aktarılır. Gereksinim duyulan kısım RAM'a sığmayacak kadar büyükse, bilgisayar sabit diskin bir bölümünü RAM bellek gibi kullanır.

Bilgisayar sabit diskleri genellikle bilgisayarların içinde sabitlenmiş durumda bulunurlar, bilgisayarlara dışarıdan bağlanabilen taşınabilir olanları da vardır.

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 11 Eylül 2007 22:49
gökhan19
07-09-2007, 16:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
997 mesaj

Hemen bi yerde bi yazı görünce buraya kopyalama gereği niye duyuyosunuz.
İşletim sistemlerindeki windows xp başlığındaki konuya bak..

stern
07-09-2007, 16:45   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

evet güzel paylaylaşım Sabit disk nedir diye uzun zamandır merak içindeydim

seyyah666
07-09-2007, 16:52   |  #4  
Üye
86 mesaj
neden başka bir yerde gördüğünüz bir yazıyı forma taşıyıp gereksiz yer işgal ediyorsunuz zaten sabit diskin ne olduğunu bilmeyen bilgisayara asla elini sürmesin zaten sabit tiskin ne olduğunu öğrenmek isteyen internetten arar veye bilgiayar kitaplarından birine baksın bir zamet

kvrck
07-09-2007, 18:49   |  #5  
Yıllanmış Üye
139 mesaj
seyyah666
neden başka bir yerde gördüğünüz bir yazıyı forma taşıyıp gereksiz yer işgal ediyorsunuz zaten sabit diskin ne olduğunu bilmeyen bilgisayara asla elini sürmesin zaten sabit tiskin ne olduğunu öğrenmek isteyen internetten arar veye bilgiayar kitaplarından birine baksın bir
BeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendim

Dark Spirit Of The Silent
11-09-2007, 19:11   |  #6  
Yıllanmış Üye
604 mesaj
stern
evet güzel paylaylaşım Sabit disk nedir diye uzun zamandır merak iç
GülüşGülüşGülüşKahkaha

memomuco
11-09-2007, 20:01   |  #7  
Üye
69 mesaj

Yaşasııınnn, artık sabit disk nedir biliyorum (!)