sabit disk sorunsalı :S

exe_genesis
12-09-2007, 12:28   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
78 mesaj

arkadaşlar vista  olan laptopuma vistayı silip xp yüklemek istiyorum. xp cdsini takıyorum kur başlıyor  işte yüklemek için enter diyin falan geliyo. sonra şey yazıyor.

kur pc ye takılı sabit disk bulamadı.

sabit disklerin açık ve pc ye doğru şekilde bağlanmasını, diskle ilgili donanım yapılandırmasının dogru olmasını saglayın.  bu işlem üreticinin sağladığı tanılama yada kur programını çalıştırmayı içerebilir.

* daha 2 haftalı laptop. hp pavilion :S

viking20
12-09-2007, 14:37   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

[eğer win xp cdsinden format atıyorsan biostran cd yi first boot yapıp dostan cd sürücüsünü seçip cd wınxp yazdıktan sonra fdisk yazıp enter e bas
sonra tekrar entere bas en altta bölüm bilgisini göster diye seçenke olacak oraya bi gir ve hdd in bölümlenmiş olup olmadığına bak eğer bölümlenmemiş ise esc ye basıp ana menüye dön ve 1. seçeneği birincil dos bölümü oluşturmayı seçip sonra işlemleri sırasıyla takip et hdd i bölümledikte sonra kurulacaktır. eğer sata değilsse hdd tabi o zaman bölümledikten sonra xp kurar ken f6 ya basıp anakart cd sinden raid sürücüsünü kopyaladığın disket gerekir eğer varsa tabi.... sen bi bak fdisk tam olarak sorunu söyle daha net cevap yazalım... böyle pek randumanlı olmaz...](alıntı)
---

Son Düzenleme: viking20 ~ 12 Eylül 2007 14:46
exe_genesis
12-09-2007, 14:41   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
78 mesaj

normal pc yi açıyoreum şuan harddiskde bi sorun yok. vistayı silip xp yüklemek istiyorum ama niye böyle dedi anlamadım. :S daha önce birçok kez format attım:S acaba hp paviliondan olabilir  mi kendi recovery programı falan var ya

Sefa Adak
12-09-2007, 15:50   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,824 mesaj

Merhaba

Bu benim de başıma geldi.Bunun için yapmanız gereken Xp kurulumda F6 basmanız ve Raıd Driver ı yüklemeniz.Bu disketin laptop ile size verilmiş olması lazım.