ben eski bilgisyarımda hard diskimi çıkarıp, ona bir adet 3.5 inç bir adet hardisk kutusunu aldım.ilk taktığımda çalıştı ve epeyde yükleme yaptım.ve o yüklememden sonra dahada açılmadı.yüklemeden önce biçimlendirmiştim.sonra ben kutudan şüphelendim onu başka yerde ve başka üründe denedim çalışmadı.hardiskimi bilgisayara direkde bağladım yine bilgisayarım görmedi.yani kutu sağlam.hardiskte sağlamken yüklememden sonra ne olmuş olabilir.ne işlem yapabilirim.bilgisayarım görmüyor.
sabit diskimi harici disk yaptım
Disk yönetimindede mi gözükmüyor ? Gözüküyorsa boyutu doğru gözüküyormu, disk formatı ne?
niyazisonmezevet ordada gözükmüOndanda vazgeçtim, biostada mı gözükmüyor, iyice araştırın.
niyazisonmezevet ordada gözükmüusb kablusu takıyorum banamısın demiyor.bu şekilde iken biosta görünme ihtimali varmı
lütfen yardımcı olunuz.hardiski kurtarma ihtimali varmı?.ne tavsiye edersiniz.
niyazisonmezusb kablusu takıyorum banamısın demiyor.bu şekilde iken biosta görünme ihtimali varmıSiz daha harddiski bilgisayarınıza bağlamadınız mı ? Arkadaşım hem disk yönetimine hemde biosa harddiski sisteme normal şekilde monte ettikten sonra bakın, usb kutusunda değil. Çıkartın artık şu kutudan.
ben ancak yarın takma imkanım olacak.umarım yarın yine böyle karşımda olursunuz.parmaklarınıza sağlık.görüşmek üzere.
Evet hard diski İDe ya da satadan bağlarsanız biosdan görünme ihtimali olur ?
khramnSiz daha harddiski bilgisayarınıza bağlamadınız mı ? Arkadaşım hem disk yönetimine hemde biosa harddiski sisteme normal şekilde monte ettikten sonra bakın, usb kutusunda değil. Çıkartın artık şu kutudan.dediğiniz gibi bağlantılarla biosa girdim ama biostada yok
eğer ordaiseniz lütfen yardımcı olunuz.
İşte biosta gözükmemesi kötü. Bilgisayarınızın kasa kapağını açın. Arızalı harddiski sta kablosu takılı kalsın, güç kablosunu çıkartın ve bu şeklide bilgisayarınızı açın. Sistem açıkken harddiskin güç kablosunu takın ve iki şeyi gözlemleyin. Güç kablosunu taktıktan sonra harddisketen ses geliyormu geliyorsa nasıl bir ses ve güç kablosunu takınca sistemde bir donma yada yavaşlama oldumu ? Eğer ses geldiyse ve/veya sistemde bir yavaşlama-donma olduysa şimdi sistemi yeniden başlatın. Aryıca biostan bot menüden vs., sistemden disk ynetiminden aygıt yöneticisinden iyice araştırın.
Tüm sonuçlar olumsuz ise harddiski başka bir sistemde denemenizi, ordada aynı ise teknik servise müracaat etmenizi öneririm.
kardeş aynısını yaptım hiç bir ses vermiyor.yani hiç bir hareket yok.ufaktan ısındığından enerjinin cihaza gittiğini biliyorum.ama ne biosta nede yönetimden görünmüyor.
hard disk büyük ihtimal kullanım dışı kalmış.
efekeremhard disk büyük ihtimal kullanım dışı kalmış.yani
ne olacak şimdi
niyazisonmezkardeş aynısını yaptım hiç bir ses vermiyor.yani hiç bir hareket yok.ufaktan ısındığından enerjinin cihaza gittiğini biliyorum.ama ne biosta nede yönetimden görünmüyor.Harddisk çalışsa ilk başta güç verince okuyucu kafanın disk üzzerie gelme sesini mutlaka duyarsınız, ayrıca disk dönme sesisinde. Öyle gözüküyorki diskinizin kartı yanmış, muhtemelen diskte içerisindekilerde sağlamdır. Eğer bir servise gider ve aynı marka model diskten bulabilirseniz onun kartını kullanrak verilerinize ulaşabilirler, yada garantisi varsa servise gönderin. Durun öyle gözüküyorki bu olay ikimizide aşar, bunda sonrası teknik müdahale gerektiriyor.
çok teşekkür ederim. size epey zahmet verdim.hakkınızı helal edin .ben sürekli takip ederim eğer yinede başka bir bilgi edinirseniz lütfen yazın .çünkü ben ardahan dan yazıyorum ve buralarda baktıracak kişi bulamam.ancak sizin gibi arkadaşlar yardımıyla kendim çözüm bulma imkanlarını arayacağım.
jumper ayarlarını değiştirmeyi denedinizmi?