Sabit diskinize taze kan!

CHIP Online
11-06-2013, 15:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Teklemeye başlayan sabit sürücünüze yeniden hayat aşılamanın yolları yazımızda...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sabit-diskinize-taze-kan_40825.html

Resimlerle: "En şık" harici diskler!

Hızlı internet bağlantısının yaygınlaştığı, mobil ağlara bağlanabilen cihaz sayısının bu kadar arttığı, artık web üzerinde çalışan işletim sistemlerinden bahsetmeye başladığımız bugünlerde hepimiz veri peşinde koşar olduk. Tüm dünyanın veriye olan ihtiyacı o kadar arttı ki, internet bağlantı hızındaki ve sabit sürücü kapasitesindeki artış artan ihtiyacı karşılamaya yetersiz kalıyor. Bu nedenle hepimizin evinde en az bir tane, bazen birkaç tane fazladan, artık kullanılmayan sürücü bulunuyor.


Burada sizlere sürücülerinizin ömrünü uzatacak, bu arada belki de bilgisayarınızın performansını arttıracak üç ipucu veriyoruz. Bu ipuçlarının, bir zamanlar çok işinize yaramış olan emektar sürücünüze tekrar can vermesini umuyoruz.


1) Bir RAID sistemi kurun: Bir RAID (Redundant Array of Inexpensive Disks) sistemi kurmayı düşünebilirsiniz. Halen yaygın olarak kullanılmakta olan üç RAID kurulumu bulunuyor. Bu kurulumlardan hangisinin sizin için daha uygun olduğuna karar vermeniz gerekiyor. RAID sistemleri hakkında daha fazla bilgiyi bu yazımızda bulabilirsiniz. Aynalama işlemi için kullanacağınız sürücünün asıl sürücünüzle aynı kapasite olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.


2) İkinci bir işletim sistemi kurun: Eğer hep Ubuntu kullanmak isteyip, Windows'la beraber başka bir sistem kurmaktan çekindiyseniz, eski sürücünüzü atmaktan vazgeçin. Boş bir slota yerleştirdiğiniz eski sürücünüzü ikinci işletim sistemini yüklemek amacıyla kullanabilirsiniz. Böylece örneğin Windows yüklü sisteminizin bulunduğu sürücüye hiç dokunmadan Ubuntu'yu birinci elde deneme şansı bulabilirsiniz.


Tüm Konu: Sabit diskinize taze kan!

Resimlerle: "En şık" harici diskler!

Kaynak: www.chip.com.tr