Sabit diskleri bilim adamları hızlandıracak

CHIP Online
10-02-2012, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

5.400 veya 7.200 RPM hızındaki sabit diskleri unutun. Bilim adamları yüzlerce kat hızlısının peşinde

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/sabi ... ndiracak_31916.html

Resimlerle: Adım adım sabit disk terfisi

Bugün kullandığımız sabit disklerin hemen hepsi verileri elektrik akımı ile meydana gelen yani elektromanyetik yöntemler ile yazıyorlar. Fakat bilim adamlarının üzerinde çalıştıkları yeni ve çok farklı bir yöntem, sabit disklerin hızının 100'lerce kata kadar arttırılabileceğini gösteriyor.

Bilim adamları çok güçlü bir lazer ile manyetik soğutma bileşenlerine sahip demir bir depolama birimi üzerine, verilerin son derece hızlı bir şekilde yazılabileceğini ortaya çıkarttılar. Geleneksel yöntemlere göre çok büyük bir hız sağlayan bu sistemin diğer önemli bir özelliği de, çok daha az enerji tüketimine yol açıyor olması.

Bir nanosaniyenin 10 binde biri hızında çalışan lazer, manyetik bir alana ihtiyaç duymadan terabaytlarca veriyi saniyeler içerisinde yazabiliyor. Çalışmayı yürüten ekipten Dr Alexey Kime, bu buluşun veri depolama hızını arttırmanın ötesinde temel bazı inanışları da değiştirmesi açısından önemli olduğunu söylüyor. Bugüne kadar ısının manyetik yapıya sadece zarar verebileceğine dair yaygın inanışların aksine ısıyı kullanan bu sistem, farklı alanlarda da çok ilginç yeniliklerin ortaya çıkmasını tetikleyebilir gibi görünüyor.

Tüm konu: Sabit diskleri bilim adamları hızlandıracak

İzleyin: İşte Windows 8'in açılış süresi

Resimlerle: Adım adım sabit disk terfisi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: 5400 rpm ile 7200 rpm arasında sizce çok fark var mı?

SuleymanAdin
10-02-2012, 23:00   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

Tabikide fark Var  Daha hızlı Verilerimi Kopyalayıp Almak Varken Neden Daha Geç Olanını Seçeyim ki ?

M.G.G
11-02-2012, 11:05   |  #3  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

birisi windows derecelendirmesinden 5,4 alıyor diğeri ise 5,9.Arada pek bir fark yok.
Ama ssd ile 10000 rpm harddisk karşılaşsa açık ara farkla ssd kazanacaktır.

erkan1994
11-02-2012, 15:18   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
355 mesaj

ben pek bir fark göremedim bulamadım 5400 rpm ile 7200 rpm arasında nedenmi çünkü arada dağlar kadar fark yok yani uçurumlar kadar dağlar kadar fark hissetmiyor adı üstünde zaten 5400 rpm 7200 rpm sayıyla bile çok çok fazla bir fark çıkmıyor ortaya en iyisi masaüstü bilgisayar yani masaüstü pc.