sabit diskte sorun algılandı

HPQ-User
21-10-2009, 12:41   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

dk1990 sormuş:
bilgisayarımda bir süre önce sabit diskte sorun algılandı lütfen yedekleme yapın uyarı çıkmaya başladı. yedekleme yapmak istediğimde onu da başaramadı.. hp olduğu için fabrika ayarlarına döndürttürdüm hemen.. ama aynı uyarıyı hala veriyordu bende buradaki bir yazıdan active disk monitoru indirdim o da hemen uyarı verdi uyarıda şu yazıyordu..Count of reallocated sectors. When the hard drive finds a read/write/verification error, it marks this sector as "reallocated" and transfers data to a special reserved area (spare area). This process is also known as remapping and "reallocated" sectors are called remaps. This is why, on modern hard disks, "bad blocks" cannot be found while testing the surface - all bad blocks are hidden in reallocated sectors. However, the more sectors that are reallocated, the more read/write speed will decrease. (Better RAW Value LESS)
ama yazıyı anlayamıyorum maalesef lütfen yardımcı olur musunuz :((

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
HP Compaq presario V6000
Intel core duo
2.00ghz 1014 ram
32 bit işlemci
windows vista home premium

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; GTB6; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; InfoPath.2; OfficeLiveConnector.1.3; OfficeLivePatch.0.0)

Mustafa@PC
21-10-2009, 12:53   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Sabit diskinizi en yakın zamanda değiştirin.

OSMAN BAĞÇEVAN
21-10-2009, 13:19   |  #3  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

garantisi varsa hiç düşünmeden garantiye götürün..
garantisi yoksa eğer kasanın içini açıp , hard disk kablolarını değşitirin.Ve sorunun düzelip düzelmediğini gözlemleyin..

teknohat
21-10-2009, 13:44   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,494 mesaj

Sürücülere sağ tıklayın ve özellikler e basın. Daha sonra araçlar sekmesine gelin ve şimdi denetle butonuna basın. gelen pencerede her iki kutucuğuda işaretleyip başlat butonuna basın. Bu dediğim işlemi sırayla tüm sürücülere uygulayın. Ama garanti süreniz dolmadıysa en temizi harddiski değiştirmek olur.