Öncelikle belirteyim league of legends oynuyorum.
Not : 5v5 haritası 3v3 ve aram haritasından daha yüksek gereksinimleri olan daha geniş bir harita.
Oyunda 5v5 haritasında her şey normal herhangi bir kasma veya fps drop olmuyor
Ama 3v3 veya aram haritasında ekran kartım aşırı hızlı ısınıyor ve 99 dereceye kadar çıkıyor ve kapanıyor. Speccyden izliyorum
Diğer oyunlarda ise belli bi süre sonra aynı şekilde ısınıyor ve bilgisayar kapanıyor. Başka bir oyunda login ekranında ısı 100+ dereceye kadar çıkıyor.
Garip olan ise 3v3 ve aram haritasında iken alt tab atınca speccyden izlerken derece en tepeden kademe kademe 93 90 85 80 evreleriyle düşüyor. Tekrar alt tab atıyorum oyuna derece artıyor, tekrar alt tab atmamla birlikte tekrar ısı kademe kademe azalıyor.. Bu sorun 5v5 haritasında olmuyor. Oyun ile ilgili bir sorun değil oyundan örnek veriyorum yanlış anlaşılmasın.
Kasamı temizledim, ekran kartının vs. her şeyin tozunu aldım.Bu sorun neden ortaya çıkıyor ve ne yapmam gerek yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.
İkinci garip olan ise ekran kartımın ısısının bu denli yüksek derecede olmasına rağmen neden pc kapanmıyor ? 100 üzeri bi hayli yüksek bir rakam.